Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 2 февруари 2013 г.

Свинска плешка на фурна, пюре от карфиол и една пъстра зимна салата



Едно лесно ястие,  което можете да приготвите за неделния обяд или да изненадате своите гости.

Продукти 
за 8 порции


  • 1,6 кг свинска плешка без кост 
  • 2-3 с.л. горчица
  • черен пипер
  • 1-2 с.л. соев сос

плънка

  • 50 г кашкавал или топено сирене
  • риган, кимион, мащерка
  • чесън на прах или 2-3 скилидки чесън
  • 250-300 мл бира
  • джинджифил, пресен или прах

глазура

  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 с.л. кетчуп
  • 1/2 ч.л. оцет

 Приготвяне


  • месото се разстила и изтънява с нож
  • намазва се много добре с горчица, поръсва се с черен пипер и соев сос
  • в средата се поставя кашкавалът(сиренето) и останалите подправки
  • поставя се върху лист алуминиево фолио и се загъва на стегнато руло.Оставя се да престои на студено за няколко часа
  • поставя  в съд за печене и отстрани се налива бирата, слага се джинджифила


  • пече се на 180 С за 1,5-2 часа
  • развива се от фолиото и се намазва с глазурата - смесват се всички съставки и се разбъркват добре.нанася се с четка
  • връща се във фурната и се запича за 15 минути на 200 С
  • изважда се, изчаква се да застине и се нарязва на филии


Пюре от карфиол


  • 1 главичка карфиол, накъсан на розички се вари в подсолена вода заедно с 2 скилидки чесън за около 10 минути.Зелето трябва да омекне.
  • Прецежда се и се пасира с уреда за картофено пюре
  • Добавя се черен пипер, малко масло(може и без него) и ако е необходимо сол.



Пъстра зимна салата


  • 1 печена глава червено цвекло - пече се във фолио с малко зехтин за около 1 час на 200 С
  • Нарязва се на ивички.
  • няколко листа марула, нарязана на едро
  • 1 авокадо,нарязано на тънки резени
  • няколко чери доматчета, разрязани наполовина
  • 2 моркова нарязани на тънки ивички
  • заливка от смес на 1 ч.л. горчица, ч с,л. мед, 2 с.л. зехтин, 1 с.л. лимонов сок





9 коментара:

  1. Сонче, богато меню си подготвила! И пълнената плешка, и пюрето и салатата - всичко на ниво!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни предложения и апетитни снимки!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Соня, много изкушаващо и красиво поднесено! Поздрави, Мишел!

    ОтговорИзтриване
  4. Соня, прекрасно меню!
    Месото е чудесно!
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесно меню,Сонче!
    Апетитно е станало месото,а салатката и пюрето много ми допаднаха!
    Само да те поздравя и за тортата от предния пост,разкошна е!
    Хубав неделен ден! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесни предложения Сонче!
    То да не ти се развалят порциите направо.
    Такива хубави снимки си направила, невероятни!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Сонче, много празнично е при теб. И торта в предишна публикация - да не съм изтървала някой повод? Рецептата за рулото ме грабна - звучи убийствено вкусно! Снимките са ти прекрасни и тази салатка е много колоритна! Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. Сърдечно благодаря, Ина, Дани, Мишел, Дани< МИра, Здравче, Снежи!
    Не, не е празник, просто поредните "седмични" гости :)!Поздрав на всички и хубава нова седмица, изпълнена с усмивки!

    ОтговорИзтриване

  9. Прекрасно приготвено и поднесено. Стил и омайващ вкус! Прекрасно е, Соня!

    Прегръдки и една чудесна нова седмица!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow