В езерото на Бетоловото отглеждаме пъстърва.Есенно време го изпразваме и рибата отива във фризера.
Тази година последни останаха най-големите риби.Това позволи да извадя от тях само филетата. Тук може да прочетете как се филетира риба по мои обяснения.
Рецептата, която предлагам може да се използва за всякакъв вид риба.
.
Продукти
за 2 порции
- 400 г филе риба
- 2 с.л. зехтин
- лимонов сок
- черен пипер
- сол
- 3-4 с.л. смес от царевично и бяло брашно
- за маслен доматен сос
- 2 стръкчета пресен лук
- 2-3 с.л. масло
- 2 к.ч. червено вино
- 3 с.л. доматено пюре (може и домати)*
- черен пипер
- 2 с.л. каперси
Приготвяне
- рибните филета се наръсват обилно с лимонов сок и черен пипер и се оставят на студено да престоят
- зехтинът се загрява в тиган
- филетата се овалват в брашното и се запържват за по 3 минути от двете страни , до златисто
- изваждат се в затоплена чиния
за соса
- лукът се реже на дребно , залива се с виното и се задушава на слаб огън за около 15 минути, виното се намалява до 1/2 чаша
- смесват се с маслото и доматеното пюре, прибавя се сол и черен пипер и се разбърква за още 1-2 минути на огъня
- добавят се каперсите
- сервира се върху рибата
Много вкусно!
ОтговорИзтриванеСупер вкусно звучи! Поздрави!
ОтговорИзтриванеАх.. къде е това местенце да изпратя моят рибар рибки да ми налови:)))
ОтговорИзтриванеРецептата звучи много вкусно Сонче!
Поздрави и хубава вечер!
Много интересен и вкусен сос, Сонче! Ще го опитам при следващото приготвяне на рибка. Разгледах и снимките от Бетоловото - много красиво място! Никога не сме се отклонявали в тази посока, но ще поправя пропуска :) Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеАх, тези рибки!
ОтговорИзтриванеСонче, прекрасно си ги наместила нещата в рецептата, но най-много ти завиждам за произхода на рибката.
Спокоен и ведър ден!
Сонче ,рибката е прекрасна!Обичам я под всякакви форми.
ОтговорИзтриванеХареса ми и сосчето, задължително ще го пробвам.
Публикацията е много интересна!
Поздрави и хубав ден!
Вкусно и леко ястие! Сосчето е интересно.
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Обожавам пастърва. Изглежда превъзходно. Такова сосче не съм правила, ще се поправя;)Хубава вечер!
ОтговорИзтриване