Едно предложение за бързо и лесно предястие или лека вечеря.Освен с консерва може да бъде приготвено и свсяка друга предварително топлинно обработена риба.
Продукти
за 2-3 порции
- 120 г риба от консерва, нарязана на дребно
- (само рибата, без течността)
- 1 к.ч.галета
- 3 стръка пресен зелен лук
- 1 с,л. лимонов сок
- 2 с.л. зехтин или масло
- 30 г кашкавал
- сол, черен пипер
- 1 яйце
- 3 ч.ч. горещо мляко
Приготвяне
- в купа се смесват рибата, глетата, нарязания на дребно лук, мазнината, подправките и нарязаният на кубченца кашкавал.
- яйцето се разбива леко и се смесва с горещото мляко
- прибавя се към рибената смес
- купички, или тавичка, се намазват с масло и сместта се разпределя в тях
- пече се на водна баня за 35 минути на 180 С
може да се сервира направо с купичките или да се обърне в чинийка и да се залее със сос от майонеза и кисело мляко
За първи път не описвам подробно рецептата, но ако нещо не е ясно, ще отговарям.
добавки
Поради възникналия интерес публикувам източника на рецептата, една книга, която вече съм показвала и друг път:
Това не се нарича пай, мило, по-скоро някакъв вид суфле :) Пай е друго нещо. :)
ОтговорИзтриванеУспех в готвенето!
Добре дошла ,Елена!Радвам се, че сте обърнали внимание на името и съдържанието на рецептата!Аз също се колебах как да го нарека, бих казала, че е пудинг или суфле, но източникът , от който съм взела рецепатат го нарича "пай" и аз запазих името.Прилагам снимка на източника по-горе в публикацията.Иначе за това какво е пай, не се съмнявайте че знам, има го и в станичката от блога "кулинарен речник за начинаещи".
ИзтриванеБлагодаря ви за посещението и коментара, мисля че беше полезен за изясняване!Винаги сте добре дошла!Поздрав!
Много ти е хубав паят, Сонче. И за суфле може да мине, или за пай без тесто :-)Не съм опитвала подобен тип с риба. Благодаря ти за идеята!
ОтговорИзтриванеПоздрави
Благодаря ти , Дени!Ти си първата, която обръща внимание на тази рецепта.Беше вкусно, на мен ми беше интересно, наистина се държи като суфле, надига се и после се смъква, а и текстурата е такава, мека и фина!Да не забравя, че беше добре прието и от Главни дегустатор, а той е доста критичен :)!Поздрави!
ОтговорИзтриванериба и мляко? лоша комбинация
ОтговорИзтриваневъпрос на предразсъдъци :) Комбинацията си е много добра.Опитайте!
Изтриване