Първата рецепта е тук
Ще посоча само разликата.
- Тъй като харесваме по-сочна баница започнах да я приготвям без галета,
- Последният експеримент включва орехи, стафиди, канела и тъмна(не кафява) захар към плънката.Но най-сполучливата добавка се оказа портокаловата кора.
- За 500 г тиква кората на един портокал.
Сонче, много вкусна и сочна изглежда баничката! Много екстри, много подобрения - снимките ме канят на парченце :)) Задължително ще опитам с портокалова кора. Поздрави и хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Снежи!Непременно опитай!
ИзтриванеУважаема Соня, попаднах на изключителният Ви блог. Много репти ми харесват. Сега в навечерието на Коледа, се интересувам от тиквеник. Имам въпрос: Какво ще рече тъмна,не кафява захар. Имате предвид да се приготва със захар Мусковадо. Моля отговоте ми.
ИзтриванеБлагодаря ви за хубавите думи,Даринчо! Зарадвахте ме и с въпроса! Да, захар Мусковадо, но тъй като не е много популярна,не съм посочила наименованието! Поздрави и да ви е сладко! Ще се радвам ако споделите впечатления! Весели празници!
ИзтриванеНе можем да доловим аромата,но можем да оставим на въображението да предположи според тези изкусителни снимки за какво чудо иде реч,Соня!Много сочно стои десерта,а портокал съм убедена,че му подхожда както Пижо на Пенда!
ОтговорИзтриванеХубава събота!
Благодаря ти, Роси, наистина изненадващ е вкусът, все е дно не е тиква!Поздрав и хубави почивни дни!
ИзтриванеМхм... страхотно е, аз слагам и кандирани портокалови кори :)
ОтговорИзтриванеДа, Зори , спомням си, че съм чела при теб за портокаловите корички!Благодаря, че намина.Поздрав и хубава неделя!
ИзтриванеСонче, наистина изглежда вкусно! Просто неустоимо вкусно! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧудесна е Сонче.От миналата зима започнах да я правя именно така с тъмната захар, с джинджифил, канела,орехи и портокалова кора.Става уникално вкусен щрудел!
ОтговорИзтриванеНали, Ани, те тези подправки май всичко правят още по-добро! Поздрав!
Изтриване