Супичката видях най-напред в блога на Ирма, където е представена перфектно!
След това и други блогъри споделиха, че супата им е харесала. Звучеше ми странно, но обичаме лимоновия вкус и реших да пробвам.
Оказа се нещо невероятно вкусно! Много нежна, ароматна и свежа! Препоръчвам да опитате, ние останахме приятно изненандани и очаровани!
ето и каква беше рецептата, изцяло по Ирма
Продукти
за 3 порции
ч.ч. 200 мл
- 3 ч.ч. пилешки бульон
- 150 г пилешко филе, сварено
- 3 яйца
- 1 лимон
- 1/3 ч.ч. ориз
- 6 ч.ч. вода
- сол
- черен пипер
Приготвяне
- ако имате достатъчно пилешки бульон, не е необходима вода, но аз имах толкова
- (варих едно бутче и пилешкото филе заедно с 1 глава лук, 1 морков, стрък целина, корен магданоз, чушка и след това прецедих)
- пилешкият бульон и водата се загряват до завиране
- яйцата се разбиват с вилица
- прибавя се сока на 1 лимон
- кората на изстисканата половинка лимон се слага във врящия бульон
- добавя се ориза, разбърква се и се оставя да ври на слаб огън до пълното сваряване на ориза - около 15 минути
- следва прибавянето на разбитите с лимоновия сок яйца - най-напред в яйцата се изсипва внимателно 1 черпак от горещата супа и се разбърква, след това още един черпак, до уеднаквяване на температурата на двете течности, като накрая всичко се смесва и се оставя да поври 2-3 минути
Сервира се топла, при изстиване се сгъстява и трябва да се разрежда за да се сервира отново,
но и студена беше много вкусна!
Блазе ти че вече си я направила! И аз я харесах, когато Ирма я публикува, но още не съм я сготвила. Ти ще си поредния подстрекател!
ОтговорИзтриванеСонче, много апетитно си я поднесла!
Лека вечер!
Не съм я сготвила ,но е в плановете ми-много обичам такъв род супи.
ОтговорИзтриванеХУБАВА ВЕЧЕР!
Соня, наистина е прекрасна тази супичка, толкова ароматна и вкусна, а и с това морковено цветче е настина пролетна! Хубави събота и неделя!
ОтговорИзтриванеСоня, чудесна е станала супата!
ОтговорИзтриванеАз я правих без месо, но с истински бульон
и пак много ни хареса :)
Хубав уикенд!
Чудесна е станала! И аз й се каня:)
ОтговорИзтриванеПредставям си колко е ароматна супичката Сонче?
ОтговорИзтриванеПРЕГРЪДКИ И ХУБАВИ ПОЧИВНИ ДНИ!
И аз бих я приготвила ,Сонче ! Харесва ми рецептата !
ОтговорИзтриванеХубава вечер ! Прегръдка !
Супата е прекрасна! Само един съвет от мен- не слагайте лимоновата кора докато супата се вари,защото става горчива! Може да я прибавите в готовата супа. :-)
ОтговорИзтриванеЗдравейте Катя, напротив, не е горчива, защото половинката лимон си е цяла , а само изостря аромата, може би е въпрос на вкус.Поздрав и хубав ден!
ИзтриванеБлагодаря на всички, който не е правил , да опита, ще останете доволни!
ОтговорИзтриване