Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (13) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (190) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

сряда, 22 февруари 2012 г.

Пиле ''Кордон бльо'' на фурна

Не обичам да пържа!Знам, че пържено е по-вкусно, но тук ви предлагам вариант на пилешкото руло, запечено на фурна, което с нищо не отстъпва на пържения му вариант.


 Още за рулцето с това име съм писала тук.

Продукти
 за 2 порции

  • пилешко филе - 400 г
  • шунка - 20 г - 2 тънки резена
  • сирене с висока масленост - 20 г - 2 тънки резена* 
''Ементал", ''Грюер'' или друго
  • 2-3 с.л. брашно, пшенично
  • 1 с.л. царевично брашно
  • 1 яйце
  • 2-3 с.л. едра галета или хлебни трохи
  • зехтин или масло за намазване на тавичката
  • подправки - черен пипер, червен пипер, мащерка, босилек, чесън на прах**
  • лимонов сок - 1 ч.л.
 * най-лесно е да си купите от нарязаните сирена за сандвичи
** може и нарязан на дребно чесън,  2-3 скилидки
 Калории - общо 852 Ккал
 на 1 порция - 426 Ккал


 Приготвяне

  • Пилешките филета се разрязват, така че да се разтворят като пеперуда,  целта е да се изтънят, за да може да се завиват.Ако ги разрежете, не е необходимо да ги чукате за изтъняване. Наръсват се със сол, черен пипер, босилек и по малко лимонов сок.
  • Върху тях се подреждат листче шунка и листче сирене.
  • Завиват се внимателно на стегнато руло.Може да се приберат за малко в хладилника, за да се стегнат.
  • Яйцето се разбива с вилица. Брашното се смесва с малко сол и щипка червен пипер.
  • Галетата се смесва с няколко щипки суха мащерка.
  • Тавичката за печене се намазва с мазнина.
  • Рулцата се потапят последователно в брашно, яйце и накрая хубаво се овалват в галетата.
  •  Нареждат се в тавичката и се пекат 25 минути на 200 С до златисто.
 На снимката горе, има две малки рулца, приготвени от малките филенца и едно от цяло парче филе.



10 коментара:

  1. Е , това е то вкусно ядене :)...така хубаво и сочно изглежда ! Чудесна рецепта ,Сонче и ще си я спомня скоро , че то в къщи само бялото месо се яде :)и все се чудя как да го готвя :)! Благодаря за идеята ! Чао и хубав следобед ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче ,и така се получило много вкусно.И на мен не ми се пържи-то е едно пръскане,чакане...Така в тава и си свободна през това време.Благодаря за рецептата-ще се възползвам от нея...
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Много обичам такива хитринки, заобикалящи пърженето. Не че не обичам да е пържено, но не бива да се прекалява :)
    Страхотни са :)

    ОтговорИзтриване
  4. Одобрявам варианта за печенето Сонче!Пърженото е вкусно но не е здравословно!
    Прекрасно предложение!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. От няколко седмици все намирам прекрасни рецепти във блога ти,Соня.Записвам си ги,приготвям ги и оставам зашеметена.Ето че днес със това вкусно пиле ''Кордон бльо'' се престрашавам да изкажа мнението си.А то е че приготвяш невероятно вкусни ястия и десерти.Благодаря ти за всичките лесни,бързи,трудни,сладки и солени неща,които приготвяш и споделяш със нас читателите ти.Хубав де ти желая :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, такива коментари ме радват и мотивират да продължавам да изпробвам и да пиша!Поздрави!

      Изтриване
  6. Много апетитно предложение! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  7. Много вкусно ястие отново,Соня!
    Знам от опит,и аз правя подобни филенца,но без плънка.При теб си е с много екстри!
    Наистина този метод е много успешен заместител на пърженото,и на мен ми допада!

    Хубав ден пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  8. Прекрасна рецепта, за всички, които по някакви причини се стараят да избягват пърженото! Абсолютен аналог на пърженото пиле! Поздравявам те за находчивостта!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...