Не обичам да пържа!Знам, че пържено е по-вкусно, но тук ви предлагам вариант на пилешкото руло, запечено на фурна, което с нищо не отстъпва на пържения му вариант.
Още за рулцето с това име съм писала тук.
Още за рулцето с това име съм писала тук.
Продукти
за 2 порции- пилешко филе - 400 г
- шунка - 20 г - 2 тънки резена
- сирене с висока масленост - 20 г - 2 тънки резена*
- 2-3 с.л. брашно, пшенично
- 1 с.л. царевично брашно
- 1 яйце
- 2-3 с.л. едра галета или хлебни трохи
- зехтин или масло за намазване на тавичката
- подправки - черен пипер, червен пипер, мащерка, босилек, чесън на прах**
- лимонов сок - 1 ч.л.
** може и нарязан на дребно чесън, 2-3 скилидки
Калории - общо 852 Ккал
на 1 порция - 426 Ккал
Приготвяне
- Пилешките филета се разрязват, така че да се разтворят като пеперуда, целта е да се изтънят, за да може да се завиват.Ако ги разрежете, не е необходимо да ги чукате за изтъняване. Наръсват се със сол, черен пипер, босилек и по малко лимонов сок.
- Върху тях се подреждат листче шунка и листче сирене.
- Завиват се внимателно на стегнато руло.Може да се приберат за малко в хладилника, за да се стегнат.
- Яйцето се разбива с вилица. Брашното се смесва с малко сол и щипка червен пипер.
- Галетата се смесва с няколко щипки суха мащерка.
- Тавичката за печене се намазва с мазнина.
- Рулцата се потапят последователно в брашно, яйце и накрая хубаво се овалват в галетата.
- Нареждат се в тавичката и се пекат 25 минути на 200 С до златисто.
Е , това е то вкусно ядене :)...така хубаво и сочно изглежда ! Чудесна рецепта ,Сонче и ще си я спомня скоро , че то в къщи само бялото месо се яде :)и все се чудя как да го готвя :)! Благодаря за идеята ! Чао и хубав следобед ! Прегръдки !
ОтговорИзтриванеСонче ,и така се получило много вкусно.И на мен не ми се пържи-то е едно пръскане,чакане...Така в тава и си свободна през това време.Благодаря за рецептата-ще се възползвам от нея...
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Много обичам такива хитринки, заобикалящи пърженето. Не че не обичам да е пържено, но не бива да се прекалява :)
ОтговорИзтриванеСтрахотни са :)
Одобрявам варианта за печенето Сонче!Пърженото е вкусно но не е здравословно!
ОтговорИзтриванеПрекрасно предложение!
Хубав ден!
От няколко седмици все намирам прекрасни рецепти във блога ти,Соня.Записвам си ги,приготвям ги и оставам зашеметена.Ето че днес със това вкусно пиле ''Кордон бльо'' се престрашавам да изкажа мнението си.А то е че приготвяш невероятно вкусни ястия и десерти.Благодаря ти за всичките лесни,бързи,трудни,сладки и солени неща,които приготвяш и споделяш със нас читателите ти.Хубав де ти желая :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, такива коментари ме радват и мотивират да продължавам да изпробвам и да пиша!Поздрави!
ИзтриванеМного апетитно предложение! Благодаря!
ОтговорИзтриванеМного вкусно ястие отново,Соня!
ОтговорИзтриванеЗнам от опит,и аз правя подобни филенца,но без плънка.При теб си е с много екстри!
Наистина този метод е много успешен заместител на пърженото,и на мен ми допада!
Хубав ден пожелавам!
Прекрасна рецепта, за всички, които по някакви причини се стараят да избягват пърженото! Абсолютен аналог на пърженото пиле! Поздравявам те за находчивостта!
ОтговорИзтриванеблагоадаря!
Изтриване