След много варианти на пилешко филе с плънка ви предлагам и с ябълки и сирене!
Ястието се приготвя лесно, не изисква специални продукти или умения и е подходящо за всякакъв повод.
Продукти
за 2 порции
- 2 пилешки филета без кост и кожа - 350-400г
- черен пипер
- лимонов сок
- 1/2 ябълка, обелена, нарязана на малки кубчета
- 1 с.л. галета с подправки(мащерка, майорана, черен пипер)
- 1 с.л. настърган кашкавал по избор
- 1 ч.л. масло
- 2 парчета сирене чедър за сандвичи (или друг кашкавал)
- 3 с.л. галета с подправки
- 1 с.л. зехтин
- 50 мл вино
Приготвяне
- филетата се разрязват и изтъняват под найлон с чук за месо сн.1
- поръсват се с лимонов сок и черен пипер
- ябълката (обелена, нарязана на малки кубчета) се задушава в МВ за 1 минута заедно с маслото, колкото да омекне
- смесва се с галетата и настъргания кашкавал сн.3
- върху подготвените филета се поставят парчетата кашкавал, а върху тях подготвената ябълкова плънка сн.2, 4
- завива се на стегнато руло, което се овалва много добре в галетата с подправки и се поставя в тавичка за печене, полива се с малко зехтин сн.5
- налива се виното и ястието се пече 35-40 минути на 220 С в предварително загрята фурна до зачервяване
- оставя се да застине и се нарязва
- поднася се със сос
Одеве Тики атакува с ябълки и сирена, сега и ти, Сонче... Нямате мислост към стомаха ми и това е. Прекрасно пилешко, прекрасно! :)
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко и хубава вечер!
Интересна плънка и мисля че ще ми допадне!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер, Сонче!
Много е апетитно предложението ти,Соня!Със сигурност ябълката в съчетание със сирената придава разкошен вкус на пилешкото!
ОтговорИзтриванеС пожелание за слънчев и усмихнат зимен ден!
Правя тази рецепта вече няколко пъти и е наистина много вкусно. Много съм впечатлена от блога, страхотни рецепти и представяне. Сърдечно благодаря!
ОтговорИзтриванеКакъв подходящ сос бихте препоръчали?
ОтговорИзтриване