Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

четвъртък, 2 януари 2014 г.

Телешка пържола на тиган сервирана върху пюре от червено цвекло





Продукти
за 2 порции
2 телешки пържоли 350-400 г телешко бон филе
лимонов сок
черен пипер
1 с.л. соев сос
1 с.л. масло+
1 с.л. зехтин
стръкче розмарин
50 мл бяло вино
 за пюре от цвекло
1 малка глава  червено цвекло
сол, черен пипер
1 с.л. балсамико
1/2 ч.л. чесън на прах
1 с.л. течна сметана

   Приготвяне
Месото се нарязва на 2 пържоли с дебелина около 1-1,5  см.
Поръсва се с лимонов сок, соевия сос и черен пипер и се оставя да престои поне 30 минути.
Мазнината се загрява в тиган, добавят се розмаринът и пържолките.
Пържи се от едната страна около 4 минути и се обръща  като тиганът се разклаща за да може мазнината да обхване страничната част.
Ако обичате по-добре сготвено месото, пържете по 5-6 минути от една страна на средно силен огън.
Изважда се , посолява се и се оставя да почине 5 минути в затоплена чиния.
В тигана се налива виното и се готви за 3-4 минути.
Цвеклото се сварява в леко подсолена вода до омекване.
Пасира се с пасатор и се добавят подправките.
На дъното на чинията се поставя от пюрето, а върху него пържолата, която се покрива със соса
гарнира се със задушени зеленчуци, в случая зелен боб с чесън, по тази рецепта


7 коментара:

  1. Честита нова година, Соня!!
    Да е мирна и благословена,щедра на успехи и сбъднати мечти!
    Да ви донесе много здраве и прекрасни преживявания!
    Мечтани кътчета да ви посрещнат и очароват със своите красоти и изпратят с невероятни спомени!

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче, честита 2014! Желая ти здраве, берекет, щастие и обич - за теб и близките ти! Дано новата година е по-успешна за теб от изминалата. :)
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Соня, честита нова визия!
    Обичам телешко и твоите пържоли винаги ме изкушават!
    Да е здрава и щедра Новата година!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Соня,нека 2014-та Ви (теб и близките)запрупа с дебели преспи от радост,здраве и берекет!

    ОтговорИзтриване
  5. Охоооооооо, каква порция! Цвеклото ще пропусна, но пържолата в никакъв случай! За много години, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  6. Соня, за много години!
    Апетитно предложение!

    ОтговорИзтриване
  7. Честита Нова година, Сонче! С пожелания за здраве и щастие! Пържолката е разкош а и цвекло обичам!:)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...