Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

вторник, 26 февруари 2013 г.

Филе пъстърва на тиган с вкусен червен сос












В езерото на Бетоловото отглеждаме пъстърва.Есенно време го изпразваме и рибата отива във фризера.



Тази година последни останаха най-големите риби.Това позволи да извадя от тях само филетата. Тук може да прочетете как се филетира риба по мои обяснения.

Рецептата, която предлагам може да се използва за всякакъв вид риба.

Интересното в нея е вкусният и ароматен Маслен доматен сос с винена редукция
.
Продукти
за 2 порции

  • 400 г филе риба
  • 2 с.л. зехтин
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
  • 3-4 с.л. смес от царевично и бяло брашно
  • за маслен доматен сос
  • 2 стръкчета пресен лук
  • 2-3 с.л. масло
  • 2 к.ч. червено вино
  • 3 с.л. доматено пюре (може и домати)*
  • черен пипер
  • 2 с.л. каперси
* ако се използват домати, те първо се запържват в маслото
 Приготвяне

  • рибните филета се наръсват обилно с лимонов сок и черен пипер и се оставят на студено да престоят
  • зехтинът се загрява в тиган
  • филетата се овалват в брашното и се запържват за по 3 минути от двете страни , до златисто
  • изваждат се в затоплена чиния

за соса

  • лукът се реже на дребно , залива се с виното и се задушава на слаб огън за около 15 минути, виното се намалява до 1/2 чаша
  • смесват се с маслото и доматеното пюре, прибавя се сол и черен пипер и се разбърква за още 1-2 минути на огъня
  • добавят се каперсите
  • сервира се върху рибата



  

8 коментара:

  1. Супер вкусно звучи! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ах.. къде е това местенце да изпратя моят рибар рибки да ми налови:)))
    Рецептата звучи много вкусно Сонче!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Много интересен и вкусен сос, Сонче! Ще го опитам при следващото приготвяне на рибка. Разгледах и снимките от Бетоловото - много красиво място! Никога не сме се отклонявали в тази посока, но ще поправя пропуска :) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Ах, тези рибки!
    Сонче, прекрасно си ги наместила нещата в рецептата, но най-много ти завиждам за произхода на рибката.
    Спокоен и ведър ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Сонче ,рибката е прекрасна!Обичам я под всякакви форми.
    Хареса ми и сосчето, задължително ще го пробвам.
    Публикацията е много интересна!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Вкусно и леко ястие! Сосчето е интересно.
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Обожавам пастърва. Изглежда превъзходно. Такова сосче не съм правила, ще се поправя;)Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...