Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (4) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (145) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (55) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (14)

търся в този блог

сряда, 4 април 2012 г.

Пилешки филенца със сусам и орехи

Това е много бързо и лесно за приготвяне ястие .Поднесено с гарнитура и салата може да бъде лека вечеря,  самостоятелно като предястие или просто мезе. Ядките образуват хрупкава коричка, а отвътре месото е сочно.  Мариноването в повече лимонов сок ароматизира пилешкото и то запазва лек лимонов вкус и след запържването.




Продукти 

за  2 порции

  • 300 г пилешко бонфиле
  • сокът на 1 лимон
  • черен пипер
  • 3 с.л. царевично брашно(може и пшенично)
  • щипка червен пипер
  • 1/4 ч.л. сол
  • 2 с.л. сусам
  • 1-2 с.л.ситно счукани  орехи
  • 1 с.л. масло  
  • 2 с.л. зехтин (олио)


Калории - общо

на 1 порция

Приготвяне


  • филенцата се мариноват  в лимоновия сок за поне 30 минути
  • наръсват се с черен пипер
  • в купа се смесват царевичното брашно, сол, червен пипер, сусамът и орехите
  • в тиган се заграва зехтинът, прибавя се маслото
  • филенцата се овалват в панировката и се пържат в мазнината за 2-3 минути от всяка страна до златисто 



9 коментара:

  1. Супер ! Вкусно и бързо :) !
    Сонче, надникни при мен ,имам една задачка за теб :) !
    Хубава вечер ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  2. Иаз го харесвам така....с чудна коричка...
    Сонче,голяма вкусотия си направила!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Мммм, обичам такива филенца! Не съм добавяла до сега орехи в панировката, но звучи като много вкусна идея :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Каква примамлива красота само пък и припекани както ги обичам...

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесни и много обичани филенца,но орехите са ми интересна новост,благодаря за идеята,Соня!Ще опитам непременно!
    Пожелавам усмихнат петък!

    ОтговорИзтриване
  6. Тези лимонови филенца ги приготвих и много ми харесаха :-), станаха много сочни и със свеж цитрусов аромат. Още не съм стигнала до шоколадовото пиле, но скоро и за него ще има отзиви :-)
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесно , Дени!Радвам се, че са ти харесали!Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Дълго търсих едни орехови хапки,но ги няма в нета за съжеление бяха много вкусни с мъжо в един ресторант хапнахме и се пресетих за тях,попаднах на тази рецепта и мисля да ги направя само че без сусам поздравления много вкусни нещица ЧУДЕСНО:)))

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...