Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 14 март 2012 г.

Голяма палачинка - лесна закуска, на фурна




В много блогове можете да прочетете за името и произхода на тази вкусотия.
Източник на рецептата тук.
Аз подходих малко скептично към Голямата немска палачинка, но се оказа, че е много лесно, бързо и вкусно нещо:)
Ето и рецептата:


Продукти 
за 3-4 порции
тавичка 26 см

  • 2 яйца
  • щипка сол
  • 1 с.л. захар
  • 1 ванилия
  • 125 мл  прясно мляко ( 1/2 ч.ч.)
  • 1/2 ч.ч. брашно
  • 30 г масло
  • сладко или мед за сервиране
Калории - общо 866 Ккал  
със сладко 1050 Ккал

на 1 порция  350 Ккал


Тук има вариант с продукти за по-голяма тавичка

Приготвяне

  •  яйцата се разбиват със захарта
  • добавят се брашното, солта , ванилията
  • фурната се загрява на 200 С и тавата се поставя да се загрее
  • маслото се слага в тавата , да се разтопи - трябва да се наблюдава
  • изсипва се палачинковата смес и се пече 10 минути на 200 С и още 10 мин. на 170 С.
  • изважда се и се сервира веднага със сладко или мед, сметана и т.н.
Това е допълнение - Същата смес , изпечена в тава 33 см, навита като палачинака с пълнеж от кайсиево сладко, нарязана на парчета!

16 коментара:

  1. Много вкусно звучи ,Сонче ! Че и много хубаво изглежда :)! И макар да не е време за закуска ..:)резвам си едно парченце :)!
    Хубава вечер !

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче, напоследък доста варианти на тази палачинка видях, а още не съм я правила.Макар като студентка честичко да хапвах такава в една приятелка;)
    Прекрасна вечер ти желая!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз все я отлагам тази палачинка, всички споделят, че е вкусна и лесна. И при теб изглежда много вкусно! И това парченце как си го поднесла!

    ОтговорИзтриване
  4. Ох, тази палачинка.... Кога ли ще и дойде времето и на нея. Много апетитно си я поднесла, Сонче. Докато си направя си грабвам парченце от твоята, ЧУДЕСНА Е!!!!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотна е и при теб,Соня!
    И аз още я отлагам,сигурно защото не закусвам.
    Май ще си я направя за вечерен десерт :))!
    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря на всички ви за коментарите!Направете, ще ви хареса, пък и малко разнообразие!Аз се шегувам с моя съпруг, че откакто имам блог не е ял 2 еднакви яденета:)!Роси, ние правим специална закуска в събота и неделя,това е трдиция, иначе сме на мюзли...приятен ден на всички!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесна идея за разнообразяване, Соня -
    изглежда много вкусно и апетитно. Снимките са страхотни!
    Наистина с поддържането на блоговете, все повече нови неща се търсят и приготвят.
    Сърдечни поздрави и много усмихнати мартенски дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  8. Няколко пъти я пробвам тази палачинка в различни варианти, но все не ми се получава, отвън се изпича, а от вътре остава сурова. Но..няма отказване, ще пробвам докато стане :)Твоята е чудесна! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Сонче, вече няколко пъти и се заричам на тази палачинка :) Много хубава ти се е получила! Благодаря за идеята за почивните дни! Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, виж указанията за печенето и големината на тавичката според продуктите!Успех!

      Изтриване
  10. Palachinkata stana vkusna!! No koli4estvata sa po-skoro za edna porcia i polovina, zashtoto za dvama 4oveka ne stiga, a dori leko zavishih brashnoto i mlyakoto. drugiat pat shte napravya dve :).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, радвам се, че ви е харесала! Амии, какво да кажа, порциите май зависят от хората! :) Няма проблем да си я направите по-голяма, използвайте по-широк съд, за д аможе да се изпече добре! Весели празници ви желая и да ви е сладко!

      Изтриване
  11. Привет, за тава 33 см как трябва да увелича продуктите?
    Станислава

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Станислава, аз съм пекла същата смес и в по-голямата тава, става по-тънка палачинката. Иначе може да увеличите продуктите с 50 % за да запазите пропорциите.(2те яйца стават 3, 1/2 чаша става 3/4 ит.н.)

      Изтриване
  12. Здравейте, направихме я с увеличените продукти. Стана супер, благодаря за рецептата.
    Подозирам, че ще стане традиционна неделна закуска. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ви е харесала! Благодаря ви за доверието и за споделеното!Поздрав и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow