Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

четвъртък, 1 март 2012 г.

Сладка млечна баница - бързо и лесно (Честит празник )

Най - напред на всички да е честит днешния ден!
Пожелавам ви здраве и дълголетие, бъдете смели и силни  и не спирайте да мечтаете!

 
 
Баба Марта здраве носи
пълна кошница с цветя
и на всеки на ръката,
връзва някаква мечта –
да я гледа, да я мисли
и да чака пролетта –
да се сбъдне и да цъфне
и да бликне радостта.



 Днес моите родители имат годишнина от сватбения ден - 53 години заедно!!!
Дай, Боже, всекиму!
Поздравих ги с цветя и една много лесна, бърза, но невероятно вкусна баница, която знам че обичат!


 Ето и рецептата - подходяща е дори за начинаещи кулинари.


Продукти
 за тавичка с диаметър 26-28см

8-9 бр готови кори за баница (250 г)
100 г масло(маргарин)
заливка
3-4 яйца
200 г захар
700 мл прясно мляко
ванилия

 Калории - общо 2965 Ккал
на 1 порция

Приготвяне

Тавичката се намазва с масло.Корите се редят  в нея като всяка се маже с масло.Няма значение как се редят, може и набръчкани.Важно е последната да е добре оформена и гладка.Отгоре също се маже с масло.



Пече се около 20 минути на 200 С.(снимка1) до златисто.
През това време се приготвя заливката.
яйцата се разбиват със захарта.Добавя се затопленото прясно мляко и се разбърква до пълното разтваряне на захарта.
Изпечените кори се заливат с млечната смес.Трябва да ги покрие добре - снимка 3.
Пече за още 15 минути, докато поеме течността, но не напълно.След изваждането корите продължават да поемат.
Нарязва се и поръсва с пудра захар.


Тук има още малко снимки



15 коментара:

  1. ЧЕСТИТА БАБА МАРТА, Соня
    и честита годишнина на твоите родители!
    Сърдечни пожелания за здраве и късмет, много радостни моменти заедно, щастие и сбъднати мечти, за теб и цялото ти семейство!
    Отново предлагаш чудесна рецепта, лесна и много апетитна!
    Хубав и усмихнат празник,Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Честита Баба Марта ,Соня ! Здраве и много усмивки през цялата година !
    Честита годишнина и на родителите ти , да са ти живи и здрави още дълги години !
    Много обичам тази млечна баница ,но отдавна не съм я правила :) тъкмо ме подсети :)!
    Хубав мартенски следобед ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  3. Честита Баба Марта, Соня! Много усмивки и здраве ти пожелавам!
    Чудесна баничка! И каква впечатляваща годишнина само :-)!
    Поздрави и прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Честита Баба Марта! Да сте живи и здрави ти и цялото семейство! Страхотна баница!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Да са ти живи и здрави родителите, Сонче! Още дълги години да си се гледате и радвате!
    Много апетитна баничка си им приготвила!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Честита Баба Марта на теб и всички твои близки,Соня!Честит да е и празника на твоите родители и здраве и дълголетие им пожелавам!
    Баницата ти е умопомрачителна,толкова сочна и подканяща,супер!И постъпковите снимки са съвсем на място,много полезни!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита баба Марта,Сонче!
      Честит празник и на твоите родители-да са живи и здрави !Баничка от този вид не съм яла,но все ми се е искало да направя,защото обичам такива сладки баници.
      Хубава вечер!

      Изтриване
  7. Честита Баба Марта Сонче!Живи и здрави цялото семейство!Весел празник и почерпка с вкусната баница!

    ОтговорИзтриване
  8. А пък корите може да се заместят с 4 виенски кифли - само един ред.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. благодаря за проявения интерес и за добавката, но тогава се получава съвсем друг сладкиш!Аз по принцип избягвам готови подложки заради консервантите и Е-тата. Поздрав!

      Изтриване
  9. мне очень понравилось!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Соня, благодаря за вкусната рецепта.направих млечната баница без пудра захар,стана идеална,всички я харесаха.снимките много ми помогнаха,хубави поь,./';лкшпщоиуътревя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за доверието и за споделеното!Радостна съм, че ви е харесала баницата!Тъкмо се чудех дали да продължавам с подробните рецепти със снимки:), но щом са полезни...Поздрави!

      Изтриване
  11. sled edin chas ste opitam da ia napravia s puff-pastry, ste spodelia kakvo se e poluchilo;

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...