Хрупкави и същевременно топящи се в устата, много лесни и бързи пръчици.
Продукти
за около 30 бр.
275 г бутер тесто
1 яйце
3-4 с.л. настърган пармезан
1/2 ч.л. риган*
1 с.л. сусам
*Подправките са по избор
Време за приготвяне: 13 мин.
- за подготовка - 5 м ин.
- за готвене - 8 мин.
Калории
Общо Ккал 3000
За една порция 100 Ккал
Приготвяне
Фурната се включва на 200 С с вентилатор( 210-220 без вентилатор)
Тестото се разстила върху набрашнена повърхност и леко се разточва.
Намазва се с разбитото яйце.
Поръсва се с подправките, сиренето и семената.
Нарязва се на лентички с ширина 1 см и дължина около 10 см.
Всяка лентичка се усуква. Поставят се в тава застлана с хартия за печене и се намазват с яйце..
Пекат се в предварително загрята на 200 С фурна с вентилатор за 8 мин.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.