Етикети

агнешко (8) американска кухня (1) аспержи (2) баница (29) без глутен (22) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (140) великден (2) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (214) домашно консервиране (6) дребни сладки (33) дулче де лече (2) есен (32) желирано (38) за празник (117) заек (4) закуски (65) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (1) картофи (22) карфиол (1) кексчета (24) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (12) кокос (10) кремове (41) крок пот (10) круши (10) лесно (135) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (154) паста (21) патица (4) пилешко (49) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (23) с мая (26) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (96) сос(дип) (1) спанак (29) супа (28) тестени (61) тиква (9) тиквички (19) торта (60) френска кухня (31) хлебопекарна (5) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (22) чия (2) шоколад (39) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 24 март 2020 г.

Бързи соленки от готово бутертесто





Хрупкави и същевременно топящи се в устата, много лесни и бързи пръчици.

Продукти 
 за около 30 бр.

275 г бутер тесто
1 яйце
3-4 с.л. настърган пармезан
1/2 ч.л. риган*
1 с.л. сусам
*Подправките са по избор


Време за приготвяне: 13 мин.
 - за подготовка - 5 м ин.
 - за готвене - 8 мин.


Калории 
Общо Ккал 3000
За една порция 100  Ккал 

Приготвяне 

Фурната се включва на 200 С с вентилатор( 210-220 без вентилатор)
Тестото се разстила върху набрашнена повърхност и леко се разточва.
Намазва се с разбитото яйце.
Поръсва се с подправките, сиренето и семената.
Нарязва се на лентички с ширина 1 см и дължина около 10 см.
Всяка лентичка се усуква. Поставят се в тава застлана с хартия за печене и се намазват с яйце..
Пекат се в предварително загрята на 200 С фурна с вентилатор за 8 мин.




Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...