Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (12) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (133) великден (1) гарнитура (28) гост (9) гостуване (1) десерти (188) домашно консервиране (6) дребни сладки (30) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (24) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (53) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (1) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

събота, 4 февруари 2012 г.

Китайско портокалово пиле


За съжаление не съм си записала какъв е източникът на тази рецепта.
Но аз я приготвям от няколко години.Месото е крехко, леко глазирано и ароматно.Ядките и резенчетата портокал чудесно допълват вкуса.





Продукти
 за 2 порции

 400 г пилешко филе
20 г масло и 1-2 с.л. зехтин
сол, черен пипер
1 с.л. коняк
няколко скилидки чесън
2 с.л. кетчуп или лют червен сос
100мл пресен портокалов сок
препечени ядки - бадеми , фъстъци
резенчета портокал

 
Kилокалории: 868 .
Калции: 47.15 мг
Протеини: 92.7 г
Въглехидрати: 4.2 г
Животински мазнини: 33.2 г

Растителни   мазнини: 20.25 г
              






Приготвяне

Месото се нарязва на лентички.В подходящ съд се загрява маслото и зехтина. Месото се запържва до побеляване.Подправя се със сол и черен пипер.Добавя се малко портокалова кора, голямо парче, което след това да може  да се извади.
Последователно се добавят чесънът, нарязан на едро, кетчупът и конякът..Накрая се налива и портокаловият сок. Оставя се да поври малко на слаб огън до пълно омекване на месото.
Месото се изважда, подрежда се в чиния, залива се със соса от готвенето( без портокаловата кора).
Гарнира се с печените ядки и портокалови резенчета.




3 коментара:

  1. Много харесвам такива рецепти . Чудесно предложение ,Соня !
    Хубава нова седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересна рецепта, а сладникаво ли е? Изглежда много апетитно. Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, Диана , не е сладникаво защото има и доматен сос(кетчуп), а е само портокалово свежо.Ако се добави люто, става много по-интересен вкус, но аз не ям люто и съпругът ми си добавя лют доматен сос допълнително.Благодаря за проявения интерес!
      Поздрави!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...