Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 5 февруари 2012 г.

Глазирани пилешки бутчета на фурна

Това е рецепта, която е подходяща както за пилешки бутчета, так и за крилца.


 Добро мезе или основно ястие, ако се поднесат с гарнитура и салата.

Продукти 
 за 2 порции

6 бр. долната част на бутчета - 600г
2 с. л. соев сос
2 с.л. бяло вино
1 с.л. лимонов сок
1 к.л. чесън на прах или 2-3 скилидки пресован
черен пипер
за глазиране
1 с.л. кетчуп
1 ч.л. горчица
1 ч.л. мед
1 скилидка пресован чесън

 
Приготвяне

Месото се поставя се в огнеупорен съд с капак и се маринова за около 30 минути в смес от соевия сос, лимонов сок, бяло вино, чесън и черен пипер.
Пече се за около 45 минути до  1 час на слаба фурна - 150 С.Времето зависи от количеството.

В купичка се приготвя соса за глазиране като се смесват всички продукти.
Месото се намазва с четка  с получения сос.Запича се за 5 минути без капак, за да получи загар.
Бутчетата се обръщат и се намазват и от другата страна.Отново се запича за 5 минути.



10 коментара:

  1. Вкусничко....не губиш времето си през уикенда! Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Соня,рецептата е великолепна!така изглежда и при теб,но аз знам със сигурност,защото познавам тази марината,разкошна е,само че съм я опитвала с ребра.Благодаря за хубавата идея за пилешки бутчета,обезателно ще се възползвам!

    Пожелавам усмихнат нов ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавите думи, Еликсир!Приятен снежен уикенд!

      Изтриване
    2. Изглеждат прелестни - днес ще ги опитам! Поздравления за прекрасните рецепти!

      Изтриване
    3. Благодаря за доверието , Зоя!Надявам се да ви се усладят!Хубава вечер!

      Изтриване
  3. Много апетитни изглеждат тези бутчета :) Ще изпробвам тази марината със сигурност! Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Габи, опитай, става с каквото и да е месо!Приятен уикенд!

      Изтриване
  4. Страхотно изглеждат и маринатата ми допада. Благодаря за идеята!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно изглеждат и маринатата ми допада. Благодаря за идеята!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow