Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (12) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (133) великден (1) гарнитура (28) гост (9) гостуване (1) десерти (188) домашно консервиране (6) дребни сладки (30) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (24) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (53) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (1) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

петък, 3 февруари 2012 г.

Задушено пилешко месо по китайски със зелен фасул и малко български привкус

Днес при едно разчистване в кухнята намерих една забравена готварска книга с рецепти от китайската кухня.Книжката е малка и аз съм приготвила почти всички рецепти от нея.Това беше първия ни досег с китайската кухня, тъй като в нашия град нямаше китайски ресторант.
Предлагам ви една от най-често изпълняваните рецепти от тази книга.



Ястието е с богат чесново - джинджифилов вкус.


Продукти
 за 2 порции


300 - 400 г пилешки гърди
200 г замразен зелен боб, от кръглия ( в оригинала са бамбукови връхчета)
1 глава лук
2 с.л. вино
1 глава чесън
1 с.л. джинджифил
сол
1/2 к.чашка олио


Калории - общо 919 Kkal

Калции: 197.2 мг
Протеини: 94.2 г
Въглехидрати: 31 г
Животински мазнини: 15.6 г
Растителни мазнини: 30.9 г
на 1 порция  460 Kkal






Приготвяне

Месото се нарязва на ивички.Тук в рецептата се предвижда паниране в белтък и нишесте, но това изисква доста мазнина и затова аз просто запържвам  месото за 2-3 минути в много силно сгорещена мазнина.Месото се слага на части и се бърка  енергично до леко пожълтяване.Изважда се с решетъчна лъжица и се пържи следващата порция.Изважда се.
В останалата в тигана ( аз всъщност ползвам тенджера) мазнина се запържва ситно нарязания лук.

Прибавя се зеленият боб и се разбърква.Сипват се джинджифила и виното, а накрая и изпърженото вече месо.Разбърква се няколко пъти и се наръсва със ситно нарязания чесън.





3 коментара:

  1. Ей, това с толкова мои вкусове, със сигурност ще ми хареса;)
    Само да мине веганския период на мъжа ми и го правя;)
    Мерси, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз като Мъхче да кажа ,че са мои вкусове :)....Хареса ми много рецептата и ще си я спомня :) когато се чудя как да сготвя пилешки пържоли :) !
    Хубава съботна вечер !

    ОтговорИзтриване
  3. Блгодаря за всичко момичета!Приятна неделя!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...