Етикети

агнешко (7) баница (27) без глутен (11) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (186) домашно консервиране (6) дребни сладки (29) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (102) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (31) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (17) плодове (70) постно (34) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

събота, 9 февруари 2013 г.

Баница с тиква- второ подобрено издание



Първата рецепта е тук
Ще посоча само разликата.

  • Тъй като харесваме по-сочна баница  започнах да я приготвям без галета,
  • Последният експеримент включва орехи, стафиди, канела и тъмна(не кафява) захар към плънката.Но най-сполучливата добавка се оказа портокаловата кора.
  • За 500 г тиква кората на един портокал.

Получи се нещо неописуемо.Въобще различен сладкиш с преобладаващ портокалов аромат!Снимките не могат да   предат това! Препоръчвам ви да опитате!



11 коментара:

  1. Сонче, много вкусна и сочна изглежда баничката! Много екстри, много подобрения - снимките ме канят на парченце :)) Задължително ще опитам с портокалова кора. Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Снежи!Непременно опитай!

      Изтриване
    2. Уважаема Соня, попаднах на изключителният Ви блог. Много репти ми харесват. Сега в навечерието на Коледа, се интересувам от тиквеник. Имам въпрос: Какво ще рече тъмна,не кафява захар. Имате предвид да се приготва със захар Мусковадо. Моля отговоте ми.

      Изтриване
    3. Благодаря ви за хубавите думи,Даринчо! Зарадвахте ме и с въпроса! Да, захар Мусковадо, но тъй като не е много популярна,не съм посочила наименованието! Поздрави и да ви е сладко! Ще се радвам ако споделите впечатления! Весели празници!

      Изтриване
  2. Не можем да доловим аромата,но можем да оставим на въображението да предположи според тези изкусителни снимки за какво чудо иде реч,Соня!Много сочно стои десерта,а портокал съм убедена,че му подхожда както Пижо на Пенда!
    Хубава събота!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Роси, наистина изненадващ е вкусът, все е дно не е тиква!Поздрав и хубави почивни дни!

      Изтриване
  3. Мхм... страхотно е, аз слагам и кандирани портокалови кори :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Зори , спомням си, че съм чела при теб за портокаловите корички!Благодаря, че намина.Поздрав и хубава неделя!

      Изтриване
  4. Сонче, наистина изглежда вкусно! Просто неустоимо вкусно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесна е Сонче.От миналата зима започнах да я правя именно така с тъмната захар, с джинджифил, канела,орехи и портокалова кора.Става уникално вкусен щрудел!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нали, Ани, те тези подправки май всичко правят още по-добро! Поздрав!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...