Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

вторник, 5 февруари 2013 г.

Пай с риба (консерва) - ефектно и лесно предястие



Едно предложение за бързо и лесно предястие или лека вечеря.Освен с консерва може да бъде приготвено и свсяка друга предварително топлинно обработена риба.

Продукти
за 2-3 порции
  • 120 г риба от консерва, нарязана на дребно
  • (само рибата, без течността)
  • 1 к.ч.галета
  • 3 стръка пресен зелен лук
  • 1 с,л. лимонов сок
  • 2 с.л. зехтин или масло
  • 30 г кашкавал
  • сол, черен пипер
  • 1 яйце 
  • 3 ч.ч. горещо мляко


Приготвяне


  • в купа се смесват рибата, глетата, нарязания на дребно лук, мазнината, подправките и нарязаният на кубченца кашкавал.
  • яйцето се разбива леко и се смесва с горещото мляко
  • прибавя се към рибената смес
  • купички, или  тавичка, се намазват с масло и сместта се разпределя в тях
  • пече се на водна баня за 35 минути на 180 С

може да се сервира направо с купичките или да се обърне в чинийка и да се залее със сос от майонеза и кисело мляко


За първи път не описвам подробно рецептата, но ако нещо не е ясно, ще отговарям.
добавки
Поради възникналия интерес публикувам източника на рецептата, една книга, която вече съм показвала и друг път:


6 коментара:

  1. Това не се нарича пай, мило, по-скоро някакъв вид суфле :) Пай е друго нещо. :)
    Успех в готвенето!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре дошла ,Елена!Радвам се, че сте обърнали внимание на името и съдържанието на рецептата!Аз също се колебах как да го нарека, бих казала, че е пудинг или суфле, но източникът , от който съм взела рецепатат го нарича "пай" и аз запазих името.Прилагам снимка на източника по-горе в публикацията.Иначе за това какво е пай, не се съмнявайте че знам, има го и в станичката от блога "кулинарен речник за начинаещи".
      Благодаря ви за посещението и коментара, мисля че беше полезен за изясняване!Винаги сте добре дошла!Поздрав!

      Изтриване
  2. Много ти е хубав паят, Сонче. И за суфле може да мине, или за пай без тесто :-)Не съм опитвала подобен тип с риба. Благодаря ти за идеята!
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти , Дени!Ти си първата, която обръща внимание на тази рецепта.Беше вкусно, на мен ми беше интересно, наистина се държи като суфле, надига се и после се смъква, а и текстурата е такава, мека и фина!Да не забравя, че беше добре прието и от Главни дегустатор, а той е доста критичен :)!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3 юли 2013 г., 17:24

    риба и мляко? лоша комбинация

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. въпрос на предразсъдъци :) Комбинацията си е много добра.Опитайте!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...