Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (30) за празник (104) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (87) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (15) чия (2) шоколад (30) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 16 февруари 2013 г.

Пилешко филе с кокосова панировка и сладко-кисел сос


Отново ви предлагам нещо бързо, лесно, изключително ароматно и много вкусно!
Споделяла съм, че пилешкото филе, колкото и да е отричано от някои кулинари, е основният вид месо, приготвяно у нас.Затова блогът ми е пълен с такива рецепти и продължавам да експериментирам.


Това кокосово пиле правя вече няколко пъти в различни варианти.

Продукти 
за 2 порции


  • 2 пилешки филета
  • 1/2 лимон
  • черен пипер
  • 1 яйце
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. царевично брашно
  • 3 с.л. кокосови стърготини
  • 1/2 ч.л. куркума
  • 1 с.л. масло
  • 1 с.л. зехтин

  Приготвяне


  • филетата се наръсват със сока от лимона и черен пипер, престояват поне 20 минути
  • приготва се панировката
  • в чиния се с месват брашното, куркумата и кокосовите стърготини
  • в друг съд се смесват яйцето и соевия сос, разбиват се добре с вилица
  • в тиган се загряват маслото и зехтина
  • филетата се потапят в яйцата, в кокосовата семс и отново в яйца
  • пържат се от двете страни по 2-3 минути на средно към силен огън
  • изваждат се в тавичка за печене*
  • запичат се в предварително загрята на 200 С фурна за 4-5 минути

*това се прави за да не прегори коричката от кокос, а вътре да се сготви месото
сервират се със сладко- кисел сос и гарнитура

Сладко кисел сос с червени плодове


  • може да се използва сладко от леко кисели плодове - кайсии, боровинки, вишни
  • в случая плодовете са червен касис сварени на сладко
  • сладкото се загрява с малко вода и се добавя лимов сок
  • достатъчно е само да заври и да се разбърка
  • прави се и на микровълновата


Сладко кисел сос  с домати


  • 1 с.л. кетчуп или доматено пюре се смесва с 1 с.л. соев сос.,2 с.л. оцет и 1 с.л. захар
  • разбърква се и се загрява колкото да се получи еднородна смес
  • може да се добави лют сос

Задушени зеленчуци


  • замразени зеленчуци се поставят в малка тенджерка с 1-2 с.л. масло на много слаб огън покрити с капак( на най-слабото)
  • отвреме на време на време се разбъркват или се разтърсва тенджерката
  • достатъчно е да се размръзнат и да се стоплят много добре


Картофи "соте" на фурна


  • картофите се белят и режат на много едри кръгове
  • варят се в подсолена вода 10 минути, готови, но не за пюре
  • изваждат се, изцеждат се и с еслагат в тавияка с мазнина(масло) поръсват се със смес от сол, черен пипер, червен пипер, чеснов прах, куркума и други подправки(босилек, или мащерка или розмарин)
  • пекат се на 200 С до зачервяване



8 коментара:

  1. Сонче, на 100% ти се доверявам, изглежда наистина много вкусно! Екзотичните нотки на това пиленце много му се връзват! Супер рецепта! Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Соня,много интересна рецепта и наистина изглежда много вкусно!Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. След като е със сладко-кисел сос няма начин да не е вкусно!
    И картофките са чудесни>
    Хубава неделя, Соня!

    ОтговорИзтриване
  4. Аааа…онези красиви плодчета. какво вкусно сосче си направила от тях:)Идеално си пасва с пилешкото !
    Много ми хареса Сонче!
    Хубав ден и от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасно сосче и панировка, Сонче! Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  6. И пилешкото, и гарнитурките са прекрасни, Сонче!А тези червени плодчета много "отварят" визията на ястието.
    Хубава неделя, мила!

    ОтговорИзтриване
  7. Ето това много ме заинтригува и като един виден любител на кокоса ще го опитам още тези дни!Благодаря за вкусната и много интересна рецепта,Соня!Хубава седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Я къде отиде сладкото от червен касис, а аз очаквах нещо за десерт :)) Много интересна панировка, Сонче - никога не съм използвала кокос и погъделичка любопитството ми. Цялата порцийка много ми харесва :))Сладко-киселия сос ми е от любимите, но все с домати го правя. Ще опитам това примамливо предложение със сладко и лимонов сок.
    Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...