Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

неделя, 22 април 2012 г.

Задушено пилешко с ядки по китайски

 Рецептата е от книгата, която вече съм показвала - Китайска кухня.Това е ястието от китайската кухня, което приготвям най-често и винаги се радва на добри отзиви.Ядките обогатяват вкуса и хранителната стойност, а   аромата на ястието се допълва от характерните  за азиатска кухня подправки.



Продукти
за 2 порции


  • 300 г месо от пилешки бут
  • 100 г ядки - фъстъци, бадеми
  • 1 малка глава кромид лук
  • 3 скилидки чесън
  • 2 печени чушки
  • 2 сушени люти чушки
  •  1 ч.л. джиджифил на прах
  • 3 с.л. соев сос
  • 3 с.л. вино
  • 1с.л. захар
  • 1 ч.л. оцет
  • 50 мл олио за пържене


 Калории - общо 1512 Ккал


 на 1 порция 756 Ккал


Приготвяне


  • всички продукти се приготвят предварително и се подреждат до печката защото се работи бързо
  • месото се нарязва на кубчета
  • чесънът и лукът на дребно
  • чушката се нарязва на лентички
  • ядките се запържват до златисто в малко мазнина докато станат хрупкави
  • изваждат се и се оставят настрани
  • в същия съд се задушават двата вида лук на слаб огън като ако е необходимо се добавя от мазнината





  • добавя се джинджифилът, червените чушки  и месото.и се задушава под капак няколко минути , докато месото побелее
  • прибавят се запържените ядки и след това захарта, виното, соевия сос и оцета
  • разбърква се няколко пъти и се отстранява от огъня
  • сервира се с ориз






5 коментара:

  1. Обичам китайско и тази рецепта обезателно ще я приготвя, винаги съм се чудела как постигат резултата с крехкото месо. Благодаря ти, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз обичам китайско,а това ми звучи много добре,с тези ядки.Благодаря за споделеното.
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. СОНЧЕ, ТОЛКОВА Е АПЕТИТНО ПРИ ТЕБЕ ,ЧЕ МИ СЕ ПРИИСКА ДА СЪМ ТИ НА ГОСТИ:)))
    Много е хубава рецептата обичам китайски рецепти.
    Прегръдки и хубав ден !

    ОтговорИзтриване
  4. Обожавам китайско! Изглежда прекрасно!

    ОтговорИзтриване
  5. Сонче,
    това ястие ме грабна отведнъж!
    Прекрасни съставки, ядките ги обичам много в такъв вид, а и китайското ми е някак много вкусно.
    Записвам си тази рецепта!
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...