Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

петък, 27 януари 2012 г.

Гренобълска салата от прясно зеле с ябълки и ....

Това е една салата, която приготвям много често през зимата.Някъде съм я срещала като ''гренобълска'' .
Тъй като не правя зимнини и цяла зима продължаваме с пресни зеленчуци, тази свежа и ароматна салата разнообразява ограничените зимни предложения.



Няма нищо общо с трационната  '' зеле с моркови'':), не се заблуждавайте от непретенциозния й външен вид. :)
Лесна е , продуктите са достъпни, а е впечатляващо вкусна.Винаги  предизвиква положителни коментари и учудване заради различния вкус, който придобива зелето, поднесено по този начин.
                                  
  Продукти 
  за 4-6 порции

300 г прясно зеле
300г ябълки
100г стар лук, най-добре червен
прясно изцеден  сок от  1/2 лимон
черен пипер
50г печени едро нарязани солени орехи

за заливката
40 мл зехтин
20 мл оцет
1 ч.л. горчица
100 мл течна сметана
за по-диетично може да се използва кисело мляко вместо сметана
сол


Калории - общо 1174 Ккал
на 1 порция 200- 290 Ккал

                                     Приготвяне

Зелето се нарязва на ситно.
Ябълките се нарязват на кубчета.Напръскават се с лимоновия сок.
Лукът се нарязва на много дребно.Орехите се нарязват на едро.
Всичко се разбърква.Наръсва се малко черен пипер.Залива се със заливката, приготвена като всички продукти се смесват в купичка и се разбъркват до пълно хомонегизиране.
Оставя се за половин час в хладилник да отлежи преди сервирането.


5 коментара:

  1. Соня, прекрасно предложение!!:-) Много обичам салати, дори правя една със зеле и ябълки, а тази е толкова обогатена, звучи и изглежда изключително вкусно!
    Сърдечни поздрави, хубав петък и уютни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Ееееее чудесна салатка ,Соня ! Много ми хареса рецептата ! Супер е:)!
    Хубав уикенд :)!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за вниманието момичета!Горещо ви препоръчвам да опитате това!Гарантиран резултат!Поздрави :)!

    ОтговорИзтриване
  4. Харесвам свежия вкус на ябълката в салата и непременно ще опитам тази, Соня :)
    Поздрави и хубава съботна вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря , че ме навестяваш , Еос!Надявам се да ти хареса!Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...