Предлагам една бърза вечеря, която може да се приготви в различен вариант според наличното в хладилника.Основното са пилешки гърди, или пържола от бутче и пълнеж от мазно сирене.Добавките могат да бъдат всякакви зеленчуци, гъби, яйца....въпрос на фантазия.
Ето каква беше рецептата тази вечер: ( не съм мерила защото бързах).
Общото време за подготовка и готвене е по-малко от 40 минути.Калориите не са много:)
Продукти
2 бр. пилешко филе пеперуда
2 моркова
3-4 розички броколи
50 г топено сирене с гъби(може каквотои да е)
30 г кашкавал
горчица, черен пипер, соев сос
няколко капки зехтин или малко масло за намазване на фолиото
Приготвяне
Най-напред се сваряват за 3-4 минути морковът и броколите.
През това време месото се разполовява внимателно , така че да остане цяло, но по-тънко.Начуква се с чукче.Намазва се с горчица, с малко соев сос и се поръсва с черен пипер.
Прехвърля се върху лист алуминиево фолио, който предварително е намазан с няколко капки зехтин или малко масло.
( Всяко филенце на отделен лист.От едно след това се при нарязването се оформят 2 порции)
Върху месото се подреждат свареният морков, нарязан по дължина и броколите, топеното сирене и кашкавалът.
Завиват се на 2 стегнати рула с алуминиевото фолио.
Поставят се в тавичка, не е необходима течност или намазване.
Пече се 15 минути на 200 С и фолиото се разтваря отгоре.Оставя се да се запече за 5 минути и се изважда.
След като застине се нарязва на парчета.
Аз го сервирах със зелева салата, но може гарнитура и салата по избор.
Ето каква беше рецептата тази вечер: ( не съм мерила защото бързах).
Общото време за подготовка и готвене е по-малко от 40 минути.Калориите не са много:)
Продукти
за 4 порции
2 бр. пилешко филе пеперуда
2 моркова
3-4 розички броколи
50 г топено сирене с гъби(може каквотои да е)
30 г кашкавал
горчица, черен пипер, соев сос
няколко капки зехтин или малко масло за намазване на фолиото
Калории - общо 930 Ккал
на 1 порция - 232 Ккал
Приготвяне
През това време месото се разполовява внимателно , така че да остане цяло, но по-тънко.Начуква се с чукче.Намазва се с горчица, с малко соев сос и се поръсва с черен пипер.
Прехвърля се върху лист алуминиево фолио, който предварително е намазан с няколко капки зехтин или малко масло.
( Всяко филенце на отделен лист.От едно след това се при нарязването се оформят 2 порции)
Върху месото се подреждат свареният морков, нарязан по дължина и броколите, топеното сирене и кашкавалът.
Завиват се на 2 стегнати рула с алуминиевото фолио.
Поставят се в тавичка, не е необходима течност или намазване.
След като застине се нарязва на парчета.
Аз го сервирах със зелева салата, но може гарнитура и салата по избор.
Привет от мен:)Тази бърза вечеря изглежда доста апетитно, определено ще я пробвам!Лека вечер!:)
ОтговорИзтриванеЗдравей и добре дошла!Радвам се, че съм успяла да привлека вниманието ти!Дано да ти хареса!Приятни почивни дни!
Изтриване