Супичката е изключително вкусна - напомня на вкуса и аромата на лятната ''пърженица''.
Продуктите са малко, приготвянето лесно , общо за по-малко от час.С една дума, малко свежо разнообразие сред зимните месни супи.
1 голяма глава кромид лук или 2 по-малки
2 моркова, нарязани на много дребно
1-2 скилидки чесън, на дребно
2 с.л. зехтин
1 голяма консерва домати на кубчета(800г)
3-4 печени чушки
100 г крем сирене
сол, черен пипер, магданоз
Калории - общо
Kилокалории: 960 .
Калции: 678.7 мг
Протеини: 50.79 г
Въглехидрати: 76.25 г
Животински мазнини: 20 г
Растителни мазнини: 22.28 г
на 1 порция - 240 Ккал
Приготвяне
Лукът и чесънът , нарязани на дребно се задушават за кратко в зехтина.Прибавят се нарязаните на дребно или настъргани моркови и 1 ч.ч.вода.Задушава се до пълното омекване на морковите.Леко се пасира с пасатор.
Добавят се доматите, ако са цели се нарязват и се посолява.
Оставя се за ври на слаб огън за 10-15 минути.Прибавя се крем сиренето ( по възможност не сирене Крема, а по-фино). Разбърква се внимателно много добре.Накрая се добавят нарязаните печени чушки и се овкусява с черен пипер, по желание.
Сервира се топла , поръсена с магданоз или друга зелена подправка.
Продуктите са малко, приготвянето лесно , общо за по-малко от час.С една дума, малко свежо разнообразие сред зимните месни супи.
Продукти
за 4 порции1 голяма глава кромид лук или 2 по-малки
2 моркова, нарязани на много дребно
1-2 скилидки чесън, на дребно
2 с.л. зехтин
1 голяма консерва домати на кубчета(800г)
3-4 печени чушки
100 г крем сирене
сол, черен пипер, магданоз
Калории - общо
Kилокалории: 960 .
Калции: 678.7 мг
Протеини: 50.79 г
Въглехидрати: 76.25 г
Животински мазнини: 20 г
Растителни мазнини: 22.28 г
на 1 порция - 240 Ккал
Приготвяне
Лукът и чесънът , нарязани на дребно се задушават за кратко в зехтина.Прибавят се нарязаните на дребно или настъргани моркови и 1 ч.ч.вода.Задушава се до пълното омекване на морковите.Леко се пасира с пасатор.
Добавят се доматите, ако са цели се нарязват и се посолява.
Оставя се за ври на слаб огън за 10-15 минути.Прибавя се крем сиренето ( по възможност не сирене Крема, а по-фино). Разбърква се внимателно много добре.Накрая се добавят нарязаните печени чушки и се овкусява с черен пипер, по желание.
Сервира се топла , поръсена с магданоз или друга зелена подправка.
Много хубава супичка, Соня! Аз съм правила подобна, но без сиренето. Ще опитам и твоя вариант- и без това се чудя как да направя ястията на сина ми малко по-хранителни и полезни, че сега е в някакъв период на злоядство и винаги се водят ожесточени преговори за менюто :) Мисля, че ще се хареса на всички, благодаря за идеята!
ОтговорИзтриванеХубава вечер и усмихната седмица! :)
Да, Мария, много добре се получава със сиренето.Аз правех преди това само с домати, но на мен лично не ми харесва, за разлика от съпруга ми ,който обича всичко с домати:)Сиренето подобрява вкуса и сега и двамата сме доволни!
ОтговорИзтриванеПробвай!
Благодаря за вниманието , коментарите ме радват и са стимул!
Хубава седмица на теб и семейството!
И аз много обичам доматена супа, но обикновено я правя през лятото с пресни домати. Ще я опитам тази версия с крема сиренето и ще докладвам за резултата :-).
ОтговорИзтриванеПриготвих я с Филаделфия и се получи много вкусна! Но това не е никак изненадващо, доматената супа ми е от любимите :-)! Благодаря ти за рецептата, Соня!
ИзтриванеХубави почивни дни!
Радвам се, че ти е харесала супичката, Дени!Благодаря че сподели, носи удовлетворение!Приятен ден!
Изтриване