Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

четвъртък, 25 септември 2014 г.

Домашно сладко от малини (боровинки)



 Всяка година приготвям малки количества от любимите ни сладка от горски плодове.Заслужава си усилието, вярвайте ми, няма нищо общо с пълните с консерванти, желатин, боя и нишесте готови сладка! Не е трудно, опитайте!

Продукти 
за около 5-6 бурканчета от 300 г

  • 2 кг пресни плодове
  • 2 кг захар
  • 1 ч.л. лимонтозу(1 с.л. лимов сок)



Може да използвате обикновена по-голяма тенджера.
 Приготвяне


  • Плодовете се посипват със захарта и се оставят да престоят няколко часа.
  • Вари се на не много силен котлон ( при мен на 3 от 6).
  • След завирането се отстранява изплувалата на повърхността пяна.
  • Проверява се за готовност след около 35-40 минути.
  • - капка изсипана върху порцеланова чиния да не се разлива
  • -капка, пусната в чаша със студена вода отива на дъното, без да се разтваря
  • Добавя се лимоновата киселина и се разбърква.
  • Още горещо се насипва в сухи буркани,  които се затварят   и се обръщат с капачката надолу.
  • Така сладкото може да се съхранява няколко месеца.За по-продължително съхранение е необходимо бурканчетата да се изварят за 5 минути.



1 коментар:

  1. Много го обичам! Толкова, че не ми пречи да си хрускам семенцата. ;) Чудно ти се е получило, Сонче!
    Поздрави и хубава вечер. :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow