Днес въпреки ''предсказанията '' на синоптиците при нас беше един много хубав зимен ден - спокоен, без вятър, а снегът , който натрупа през последните дни само разкрасява всичко:).
Просто канеше за разходка край града!
Беше перфектно, даже не ми се прибираше.
Бялата пътека, дърветата с белите премени, реката, хрупкащият под краката сняг ....прекрасно! Затова искам да споделя част от това преживяване!
А след това у дома - чай с коняк пред камината :).
Тези дни се въздържам от приготвяне на сладкиши, но за случая имах един лек сладкиш с компот от праскови, който правих предния ден. Класика от далечно минало, когато нямаше толкова разнообразни продукти :).
Предлагам тази рецепта защото е леко, лесно, бързо и вкусно.
Продукти
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
30 г разтопено масло
ванилия
бакпулвер
1 компот от праскови (кайсии)
70 г масло за плодовете
захар за захарен сироп , ако е необходим*
1 п. готов крем без варене(може и без него)
300 мл прясно мляко за крема
2 с.л. кисело мляко за крема
( при 12 парчета)
* ако сиропът от компота е малко, се сварява допълнително.Например 1 ч.ч.вода с 1 ч.ч. захар.Общо трябва да има около 500мл сироп.
70 г масло се разтопяват в тавичката, в която ще се приготвя сладкиша. Плодовете от компота се изцеждат добре и се нареждат върху маслото.
Яйцата се разбиват със захарта.Прибавя се разтопеното масло, брашното, бакпулвера и ванилията.
Тестото се изсипва внимателно върху плодовете.
Пече се на 180 С за около 30 минути, до златисто и до суха клечка.
Щом застине се обръща внимателно върху чиния.
Залива се със сиропа от компота докато още е топъл.(Ако сиропът от компота е малко, се добавя захарен сироп)
Кремчето се приготвя според указанията на опаковката, но с по-малко кисело мляко за да стане по-гъсто.
Сладкишът се покрива с крема.Сервира се изстуден.
Просто канеше за разходка край града!
Беше перфектно, даже не ми се прибираше.
Бялата пътека, дърветата с белите премени, реката, хрупкащият под краката сняг ....прекрасно! Затова искам да споделя част от това преживяване!
А след това у дома - чай с коняк пред камината :).
Тези дни се въздържам от приготвяне на сладкиши, но за случая имах един лек сладкиш с компот от праскови, който правих предния ден. Класика от далечно минало, когато нямаше толкова разнообразни продукти :).
Предлагам тази рецепта защото е леко, лесно, бързо и вкусно.
Продукти
за форма 26 см или по-голяма
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
30 г разтопено масло
ванилия
бакпулвер
1 компот от праскови (кайсии)
70 г масло за плодовете
захар за захарен сироп , ако е необходим*
1 п. готов крем без варене(може и без него)
300 мл прясно мляко за крема
2 с.л. кисело мляко за крема
Калции: 1160 мг
Протеини: 92.7 г
Въглехидрати: 472.1 г
Животински мазнини: 156.2 г
Растителни мазнини: 2.2 г
на 1 порция 310 Ккал( при 12 парчета)
* ако сиропът от компота е малко, се сварява допълнително.Например 1 ч.ч.вода с 1 ч.ч. захар.Общо трябва да има около 500мл сироп.
Приготвяне
70 г масло се разтопяват в тавичката, в която ще се приготвя сладкиша. Плодовете от компота се изцеждат добре и се нареждат върху маслото.
Яйцата се разбиват със захарта.Прибавя се разтопеното масло, брашното, бакпулвера и ванилията.
Тестото се изсипва внимателно върху плодовете.
Пече се на 180 С за около 30 минути, до златисто и до суха клечка.
Щом застине се обръща внимателно върху чиния.
Залива се със сиропа от компота докато още е топъл.(Ако сиропът от компота е малко, се добавя захарен сироп)
Кремчето се приготвя според указанията на опаковката, но с по-малко кисело мляко за да стане по-гъсто.
Сладкишът се покрива с крема.Сервира се изстуден.
Соня,какво съвпадение,почти същия правих днес,даже плодовете подредих точно както при теб!
ОтговорИзтриванеСладкишът ти е наистина много вкусен/нашият вече изчезна/,потвърждавам и аз!
А разходката сред тези борове е истинска мечта!
При мен има награда за теб!
Спокойна и уютна неделя!
Истинско удоволствие ми носят снежните ти снимки ,Соня ! Чудни са !
ОтговорИзтриванеА сладкиша е и мой любим и изглежда така вкусно от снимките :)!
Хубава неделя ! Прегръдки !
Благодаря , Ваня!Ще си споделяме сезоните:), които ни липсват!Поздрави!
ИзтриванеПрекрасен сайт, в който попадам за първи път, но с удоволствие бих споделила своите кулинарни изкушения - това е хобито ми. Приветствам Соня, желая Ви късмет в живота! Зорница
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Зорница! Добре дошла си винаги! Поздрав!
ОтговорИзтриване