Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

събота, 21 януари 2012 г.

Канелони с кайма и доматен сос

Това е първата ми среща с канелоните :)Оказа се особено вкусна и май ще се повтаря!


Както всяка друга паста...:) Май не познавам човек, който да не обича паста в някакъв вид. Пълненето ми се струваше пипкава работа и затова се захванах малко колебливо.То не било трудно, само на първата пуричка , докато улуча как точно, после всичко стана бързо.
 Само да уточня за продуктите
- каймата си я правя в магазина  - купувам телешки шол и свинска плешка и ми я мелят.300 г свинско със 700г телешко.
- може да се използват всякакви сирена, но аз исках да е по-леко и затова използвах извара
( естествено без кайма, само със сирена и зеленчуци също е добре)

Продукти
 за 3 порции

8 пурички канелони  - 85 г
300 г кайма
2 глави стар лук
5-6 скилидки чесън
1 с.л. зехтин
400 г домати на кубчета консерва
2 с.л. кетчуп или лютеница
100 г извара
50 г кашкавал
сол, черен пипер, риган, босилек


Калории - общо 1762 Ккал

на 1 порция  588 Ккал




Приготвяне

Най-напред пълнежът..Една глава лук се нарязва на ситно и се задушава за кратко в зехтина заедно с 2-3 скилидки чесън.Прибавя се каймата и се бърка докато посивее и стане на трохи.
Добавя се кетчупът и се разбърква няколко пъти.Овкусява се със сол, черен пипер и риган.




Сосът - Една глава лук се задушава в 50 мл червено вино до омекване на не много силен огън.Ако е необходимо се добавя малко вода за да омекне добре.Добавят се доматите и се оставя да къкри няколко минути.Овкусява се със сол, черен пипер, босилек и няколко нарязани на ситно скилидки чесън.Смесва се с изварата.
На дъното на тавичка се слага малко от соса.Аз използвах стъклен съд с капак.Ако няма капак трябва да се завие с алуминиево фолио.


Канелоните ( не се варят) се пълнят с малка лъжичка.Помагате си с дръжката на втора малка лъжичка , с която пълнежът се натъпква.Редят се върху соса.Отгоре се залива с останалия сос.
Покрива се и се слага във фурната на 200 С.











Пече се 40 минути и се открива.Наръсва се с настъргания кашкавал и се запича за още 5 минути.Сервира се топло.
























14 коментара:

  1. Соня,сега откривам това вкусно местенце,и ще го следя непременно,много вкусно е всичко!
    Както и тези канелони,разкошни!

    Приятна неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Еликсир!Поласкана съм, твоето мнение е много ценно за мен, тъй като те следя мълчаливо отдавна и ти се възхищавам!А иначе съм още много ''прясна'' в нета, само от 2 месеца.
      Успешна седмица ти желая!

      Изтриване
  2. Много вкусно, в шкафа ми отлежават едни канелони :) имах идея да ги правя ала Маргарита :) сирене, домати, босилек. Но ми се струва, че ще предпочета твоето предложени :)
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей! И аз малко се колебах, но главният дегустатор трудно признава ядене без месо, така че неговото мнение се оказа решаващо!
    Успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей!Направих всичко по рецептата ти и вкъщи си облизаха пръстите.Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за доверието и за това , че споделихте, Иво!Радвам се, че ви е харесало!Поздрави!

      Изтриване
  5. Пробвах ги,станаха уникални. Благодаря ти за рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Безкрайно ме радват такива коментари!Благодаря ви!

      Изтриване
  6. Рецептата е чудесна, получи се отлично. Вкусни, мноооого вкусни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечни благодарности за споделеното! Много се радвам , че рецептата ви е допаднала! Поздрав и хубави зимни празници!

      Изтриване
    2. Уж търся и чета кулинарни блогове,но сега попадам на този.Невероятен е!Достъпни продукти,подробни рецепти,БРАВО!Съименичка съм ти,Соня,страхотен блог!Не спирай да публикуваш!Това е блогът!!!

      Изтриване
    3. Сърдечни благодарности, Соня! И добре дошла в Моето сладко хоби, надявам се да ти е уютн, приятно и полезно! Поздрави!

      Изтриване
  7. Много вкусни канелони се получиха - няколко пъти вече ги правим с моята малка 5- годишна помощничка. Цялото семейство много ги хареса! Благодаря за страхотните кулинарни предложения! Успех Соня!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви за споделеното, много се радвам, че ви е харесало ястието! Продължавайте да готвите с дъщерята, така се създават полезни навици, придобиват се знания и умения, а за вашето общуване е важно, децата помнят такива неща! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...