Продукти
8 порции
250 г макарони
за сосa
500 мл прясно мляко
1 с.л. брашно
1 с.л. масло
сол
100 г кашкавал или някакво високомаслено ароматно сирене
за плънката
200г бяло пилешко месо
200 г пресен спанак
2 с.л. масло
100 г топено сирене с подправки
250 г извара
джоджен
настърган кашкавал за поръсване
Калории - общо
Kилокалории: 3173 .
Калции: 2708.2 мг
Протеини: 177.76 г
Въглехидрати: 233.57 г
Животински мазнини: 168 г
Растителни мазнини: 1.76 г
на 1 порция 390 Ккал
Приготвяне
Макароните се сваряват според указанията на опаковката, отцеждат се добре.
През това време се приготвя соса. Брашното се запържва в маслото, добавя се млякото и се вари 3-4 минути.Отдръпва се настрани и се добавя настърган кашкавала.Разбърква се.
за плънката
Чесънът се запържва в маслото , прибавя се пилешкото, нарязано на малки кубчета и се запържва са 1-2 минути.Добавя се нарязаният на ситно спанак и се задушава за кратко.Отдръпва се от огъня и се прибавят топеното сирене и изварата.Разбърква се добре.
На дъното на тавата се слага малко от соса.Следват половината макарони.Върху тях се слага спаначната плънка.Покрива се с останалите макарони.Накрая се полива със соса.
Пече се на 220 С до зачервяване.Изважда се и се наръсва с настърган кашкавал докато е още топло.
Мила Соня, при мен те очаква една награда, която споделям с теб. Можеш да я откриеш към края на последния ми пост!
ОтговорИзтриванеМакароните са страшно ароматни! И аз съм на вълна паста :-), само че в доста по-сладката й версия.
Поздрави и хубав четвъртък!
Благодаря за всичко, Дени!
ИзтриванеOhh Sonya, this looks delicious. Love it.
ОтговорИзтриванеThank you Inessa!:)
ИзтриванеAz iskam da gi napravia tezi. Moje tozi wekeend da gi probvam:)
ОтговорИзтриване