Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (135) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (145) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (55) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

сряда, 18 януари 2012 г.

Макарони със спанак, пилешко и сирене



Продукти
 8 порции

 250 г макарони

за сосa

500 мл прясно мляко
1 с.л. брашно
1 с.л. масло
сол
100 г кашкавал или някакво високомаслено ароматно сирене


за плънката

 2-3 скилидки чесън
200г бяло пилешко месо
200 г пресен спанак
2 с.л. масло
100 г топено сирене с подправки
250 г извара
 джоджен
 настърган кашкавал за поръсване
 


Калории - общо


Kилокалории: 3173 .
Калции: 2708.2 мг
Протеини: 177.76 г
Въглехидрати: 233.57 г
Животински мазнини: 168 г
Растителни мазнини: 1.76 г

на 1 порция 390 Ккал








Приготвяне

 Макароните се сваряват според указанията на опаковката, отцеждат се добре.
През това време се приготвя соса. Брашното се запържва в маслото, добавя се млякото и се вари 3-4 минути.Отдръпва се настрани и се добавя настърган кашкавала.Разбърква се.
за плънката
Чесънът се запържва в маслото , прибавя се пилешкото, нарязано на малки кубчета и се запържва са 1-2 минути.Добавя се нарязаният на ситно спанак и се задушава за кратко.Отдръпва се от огъня и се прибавят топеното сирене и изварата.Разбърква се добре.

На дъното на тавата се слага малко от соса.Следват половината макарони.Върху тях се слага спаначната плънка.Покрива се с останалите макарони.Накрая се полива със соса.
Пече се на 220 С до зачервяване.Изважда се и се наръсва с настърган кашкавал докато е още топло.



5 коментара:

  1. Мила Соня, при мен те очаква една награда, която споделям с теб. Можеш да я откриеш към края на последния ми пост!
    Макароните са страшно ароматни! И аз съм на вълна паста :-), само че в доста по-сладката й версия.
    Поздрави и хубав четвъртък!

    ОтговорИзтриване
  2. Az iskam da gi napravia tezi. Moje tozi wekeend da gi probvam:)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...