Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

неделя, 4 декември 2011 г.

Рибно филе в кори за баница

Това е нещо, което съм правила преди да започна този блог.
Оставям публикацията непроменена.

Видя ми се странно, но резултатът е впечатляващ!Рибата остава сочна и ароматна в пликчето.Отзивите на моя съпруг бяха възторжени !

 Необходими продукти за 2 порции: 

  • 2 филета от пангасиус, тилапия, хек, треска или друга бяла риба
  • 2 листа кори за баница
  • 2 с. л. пресен лук, ситно нарязан
  • 2 с. л. копър, ситно нарязан
  • 2 с. л. масло
  • 2 кръгчета лимон
  • 1 с. л. сусам
  • сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Филетата се подсушават, нарязват се на дълги ивици, подправят се със сол и пипер на вкус. Върху всяко се слага по 1 с. л. от зеления лук, копъра, маслото и по парче лимон.Аз нямах зелен и използвах стар, няма проблем.

Корите за баница се нарязват според дължината на рибните филета. Всяко парче риба се опакова в кора за баница. Отгоре се намазват с масло, поръсват се със сусам и се изпичат във фурна, загрята до 180°С за 20 мин.
На мен ми отне повече време - около 35 минути защото исках да се получи препечена коричка.





 
Гарнитурата е картофи и ябълки с подправки.Нещо ново за мен, което много ми хареса и мисля ,  че ще използвам и друг път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...