Оставям публикацията непроменена.
Видя ми се странно, но резултатът е впечатляващ!Рибата остава сочна и ароматна в пликчето.Отзивите на моя съпруг бяха възторжени !
Необходими продукти за 2 порции:
- 2 филета от пангасиус, тилапия, хек, треска или друга бяла риба
- 2 листа кори за баница
- 2 с. л. пресен лук, ситно нарязан
- 2 с. л. копър, ситно нарязан
- 2 с. л. масло
- 2 кръгчета лимон
- 1 с. л. сусам
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Филетата се подсушават, нарязват се на дълги ивици, подправят се със сол и пипер на вкус. Върху всяко се слага по 1 с. л. от зеления лук, копъра, маслото и по парче лимон.Аз нямах зелен и използвах стар, няма проблем.
Корите за баница се нарязват според дължината на рибните филета. Всяко парче риба се опакова в кора за баница. Отгоре се намазват с масло, поръсват се със сусам и се изпичат във фурна, загрята до 180°С за 20 мин.
Гарнитурата е картофи и ябълки с подправки.Нещо ново за мен, което много ми хареса и мисля , че ще използвам и друг път.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.