Използването на готово бутер тесто я прави достъпна и лесно изпълнима и за начинаещи кулинари. Подправките са по избор, може да се добавят и други, въпрос на вкус.Аз по принцип съм свикнала да слагам джоджен и чесън на спанака.
Продукти
за правоъгълна тавичка 20/30 см или 24-26 см кръгла
6-8 порции
- 275 г бутер тесто(аз ползвам на Била или Лидъл, по-тънка е кората)
- 200 г суров спанак
- 1 глава стар лук
- 3 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- 2 яйца
- 200 г извара
- 100 г козе сирене(може да се замени)
- 1-2 печени червени чушки
- черен пипер
- червен пипер
- сух джоджен
украса
4-6 броя чери домати Калории Общо 2169 Ккал
50 г кашакавал при 6 порции 362 Ккал за 1 порция
Приготвяне
- лукът и чесънът се режат на ситно и се задушават в мазнината
- прибавя се анрязаният спанак и се готви 2-3 минути, до омекване, отдръпава с еи се оставя да изстине
- в купа се разбивата яйцата
- смесват се с изварата и натрошеното сирене
- прибавят се подправките и ИЗСТИНАЛИЯ спанак
- тавичката се маже с масло и в нея се разстила тестото, отстрани се оставя повече за да се прихлупи след това
- плънката се изсипва и се заравнява
- оформя се с тестото като рамка(борд)
- борда се намазва с малко яйце или прясно мляко, поспва се със сусам
- пече се в предварително загряна на 200 С фурна за около 45 минути, до златисто
- 5 минути преди да се извади се поръсва с настърган кашкавал и се запича отново
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.