Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

четвъртък, 6 юни 2013 г.

Тарта (пай) от готово бутер тесто с тиквички и сирена



Рецепта за бързо и лесно ястие за всеки сезон. Тиквички има почти целогодишно, но могат да бъдат заменени с други зеленчуци.



Тестото е от "Била",  не замразено и няма нищо общо със замразеното тесто, много по-пухкави и наистина "многолистни" стават печивата.
Сирената варират според вкуса...

Продукти 

 за тавичка 24 см
 4 порции 
за предястие може 6

  • 275 г готово бутер тесто
  • 1 голяма тиквичка
  • 1/2 глава стар лук
  • 100 г краве саламурено сирене
  • 100 г пушено сирене
  • 100 г моцарела
  • 3 яйца
  • сол, черен пипер
  • наколко листа мента 
  • чесън и копър
Приготвяне


  • тестото се застила на дъното на намазана с масло тавичка
  • ако не е достатъчно широко за да има и за борда на тавичка, отрязва се допълнителна лента, която се слага по височината на формата
  • в дълбок съд се настъргват тиквичката(без да се бели) , посолява се и се оставя да се отцеди за около 30 мин. Изстисква се.
  • лука се реже на дребно или се рендосва
  • сирената също се минават през ренде или се режат на дребно
  • прибавят се леко разбитите яйца и подправките
  • получената смес се изсипва във тестото и се се загръща с приготвеното по борда тесто
  • пече се в предварително загряна до 200 С фурна до златисто, около 45 минути




25 коментара:

  1. Звъчи толкова вкусно, а и така изглежда. Определено още утре ще изпробвам рецептата. Толкова е примамваща, че ако я бях видяла по-рано щях да я направя днес. Поздравления за епетитния пай!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Жана, радвам се, че рецептата ти допада!Ще чакам отзиви как ви е харесало ястието.Поздрав!

      Изтриване
  2. Едно елегантно, вкусно и фино предложение, Соня,
    много ми допада идеята, аз също съм на вълна тиквички...
    Снимките са впечатляващо изкушаващо и апетитни.
    Сърдечни поздрави и хубава вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. сърдечно благодаря Диана!Похвала от такъв кулинар и блогър е много ценна :)!Видях палачинките с тиквички, много интересно и несъмнено вкусно...Поздрави!

      Изтриване
  3. Соня, толкова красиви и апетитни снимки!
    Обичам тиквички във всякакви комбинации
    и тази е чудесна!
    Поздрави и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дани!Беше много добре за вечеря, макар и не много лека с това бутер тесто, но от време на време човек може да си позволи и нещо по-мазно:)!

      Изтриване
  4. Соня, толкова пъти търся някаква идея за солен пай, а това тук определено ми хареса. Много, много вкусно.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С тиквички всичко става, Гери, опитай, ще се радвам да споделиш!Поздрави!

      Изтриване
  5. Само като го видях и направо ми идва да го започна-много вкусно,Сонче!

    ОтговорИзтриване
  6. Тарта е разкошен Сонче ! Обожавам всичко с тиквички :) А щом има и копър и сиренца .... ше си я направя тази вкусотийка :)
    Хубав ден с усмивка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    2. Дани, извинявай, сгреших и разместих имента в коментарите!Поздрав и хубави почивни дни!

      Изтриване
  7. Сонче, изглежда вълшебно! А за тестото на Била и аз съм голям фен, няма нищо общо с другото. Прекрасни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотно изглежда,но в града ни няма Била.С какво тесто може да се замести това от рецептата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лидъл също има хубаво бутер тесто, последен вариант е Белла. Ще се радвам да споделите, ако го направите!

      Изтриване
  9. Току що го направих... невероятен пай !!! Не само изглежда страхотно, но и на вкус е невероятен ! Благодаря за рецептата !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз ви благодаря, радвате ме извънмерно!Доволна съм, че вие харесало!Поздрави!

      Изтриване
  10. Снимките са страхотни, Сонче! Сигурна съм, че и вкусът е запомнящ се! Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  11. Днес и аз го направих :) и за "благозвучие" добавих нарязан на ситно бекон за аромат.Запържих леко лука,бекона и настърганите тиквички.В голяма купа смесих натрошено сирене,нарязан на кубчета кашкавал,яйцата и сместа с наситнен магданоз и копър.След като го изсипах в бутер тестото,отгоре наредих кръгчета топено-пушено сирене.Стана невероятно вкусно :)
    Благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че сте доразвили и обогатили рецептата по свой вкус!Благодаря ви, че споделихте!Поздрави и хубава неделен ден!

      Изтриване
  12. Сонче, невероятно апетитно изглежда и заслужава да се опита!
    Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow