Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 2 ноември 2013 г.

Бърза мързелива баница с яйца и сирене



Продукти
за тавичка 24 см

  • 200 г готови кори за баница (6-8 броя)
  • 50 масло
  • 2 яйца
  • 150 г сирене
  • 300 мл прясно мляко
  • ванилия и пудра захар по желание
  Калории общо 1720 Ккал,
за 1 порция 260 Ккал при 8  порции Приготвяне


  • маслото се разтопява в микровълновата печка
  • тавичката се маже с масло
  • всяка кора с емаже с масло и се сгъва по размера на тавата
  • редят се всички кори
  • пече се в предварително загрята на 180  С фурна до зачервяване, около 15 мин.
  • яйцата се разбиват леко, към тях се прибавят сиренето и млякото
  • баницата се изважда и се залива с горната смес
  • връща се във фурмната и се пече още 10-15 минути

преди сервиране се поръсва с пудра захар по желание


8 коментара:

  1. Сонче, днес с Роси сте решили да ми разбиете сърцето с тези пухкави баници:)....надничам сутринта-баница, надничам по обяд-баница, ако и аз вечеря намеря в някой блог баница вадя едничките си кори от фризера и прежалвам новогодишната баклава (пазя ги за нея:)!
    Поздрави и хубав съботен следобед! Да ви е сладка баничката:)!

    ОтговорИзтриване
  2. Каква хубава неделна закуска. Що не я видях по-рано да купя кори????
    И да, и аз при Роси гледах подобна.
    Хайде хубава неделя, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  3. Мързелива или не, изглежда страхотно, Соня -
    много красива, златисто опечена, а и предполагам много вкусна...
    Двете с Роси ни изкушавате неустоимо, благодаря за чудесната идея.
    Сърдечни поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви , Ванче, Марта, Диана, простите неща често са много вкусни!

    ОтговорИзтриване
  5. Като голям любител на баниците не мога да подмина и твоята,Соня,толкова е хрупкава,а и интересна като начин на приготвяне!Много,много ми харесва!
    Поздрави и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси, това наистина е баницата, която правя най-често! Последният път правих и в Америка, харесаха я повече от традиционната вита. Видях и твоята , наложена, на времето само с това се прехранвахме, като студенти и после докато децата бяха малки! Чудесно си я представила! Поздрави!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow