Червената леща е нов за мен продукт.Открих я наскоро, но много ни хареса и вече правя редовно.
Вари се много бързо , за 10 минути и няма обвивка, което значи и че не дразни стомаха.
Рецептата за червена леща с ориенталски подправки е по идея от тук. Много ни допадна този вариант, особено на Главния дегустатор.
Продукти
за 4-5 порции
1,5 ч.ч. червена леща
2 с.л. зехтин
1 глава стар лук
2 стръка праз, бялата част
3-4 скилидки чесън
1 морков
1 картоф
2 бр. печени червени чушки
1/2 с.л.сол
черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. кимион, млян
1/2 ч.л. кориандър, млян
Приготвяне
- Кромида, праза, моркова и чесъна се режат на дребно и се задушават в мазнината и малко вода до пълно омекване
- прибавя се картофа, нарязан на кубчета и подправките
- долива се още малко топла вода
- когато картофът е почти готов, се слага измитата леща и нарязаните печени чушки
- отново се долива вода, ако е необходимо (гъстотата е по избор)
- вари се още 8-10 минути
може да се сервира веднага или да се пасира до крем супа
И на мен ми допада много, чудесно звучи, Сонче! Направо ще си придърпам снимчица... :)
ОтговорИзтриванеА какъв аромат само се носи...
Поздрави!
Благодаря ти гери, лесно и бързо е, опитай!
ИзтриванеСоня, много ароматно предложение.
ОтговорИзтриванеВсички мои любими подправки са тук :)
Поздрави и хубав уикенд!
Да, Дани и на мен са любими и се получи много добре! Поздрави!
ИзтриванеСонче, ориенталският привкус на тази супа ми е много любим!!!! Чудесна седмица ти желая!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Марта! И на теб прекрасна есенна седмица!
ИзтриванеЗдравейте! Рецептата не се вижда добре, иконките за препоръчване във Фейсбук и др. пречат :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Рецептата не се вижда добре, иконките за препоръчване във Фейсбук и др. пречат :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, Катерина! Може ли да споделите на какво гледате блога? На компютър или на мобилно устройство? И какъв браузър ползвате? Благодаря ви предварително, това е важно за да подобря изгледа. Поздарви!
Изтриване