Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 4 ноември 2013 г.

Чорба от рибени глави с праз и лукчета



Не бях правила чорба от глави до сега. Поправих този пропуск и ви предлагам рецептата.
Главите са от пъстърва, почистих и вместо, както друг път да ги хвърля, ги сварих.
Идеята ми дойде от безкрайно вкусната супа, която готвих по рецепта на Жак Пепен.
Е, не е същото , но пак е много вкусна и ароматна!
Продукти
за 4 порции

  • 5-6 рибени глави (мите бяха пъстърва)
  • 1 с.л. сол
  • 3-4 стръка праз бялата част
  • 3-5 скилидки чесън
  • 2 моркова
  • 1 стрък целина
  • 4-5 картофа
  • 1 червена чушка
  • 1 ч.ч. домати на кубчета
  • 1 консерва "перлени" лукчета
  • по 1 щипка девисил, черен пипер, сух копър, магданоз

 Приготвяне


  • главите се заливат с вода и се варят със солта за около 25-30 минути
  • изваждат се и се обезкостяват - излиза малко месо от "бузите" и отгоре
  • бульона се прецежда и се слага да ври
  • последователно се прибавят всички зеленчуци и подправки в изброения ред
  • вари се до омекване на зеленчука
  • добавя се отделеното от главите месо

Сервира се гореща с лют пипер


2 коментара:

  1. Никога не съм опитвала рибена чорба, а имам голямо желание. Чувала съм, че е много вкусно и съм склонна да вярвам, съдейки по снимките ти, Сонче. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Обичам рибена чорба,но няма кой да ми направи.Дано ми дойде музата някой ден и нея....
    Хубав ден,Сонче!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...