Не бях правила чорба от глави до сега. Поправих този пропуск и ви предлагам рецептата.
Главите са от пъстърва, почистих и вместо, както друг път да ги хвърля, ги сварих.
Идеята ми дойде от безкрайно вкусната супа, която готвих по рецепта на Жак Пепен.
Е, не е същото , но пак е много вкусна и ароматна!
Продукти
за 4 порции
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvOYcsayChFzs6M2rvkAeIrrapzk590uQwNBUOPAD882U6jl1XBl-ta82L2MovLTz9qU213EtjJMnzRoc5DUlBjhSNF0kAQiyI8x6C5vZEKX7HSdMNudVVhWSpWJwBeOaEET6JD6PczRRQ/s320-rw/1380381_10202362826620690_4732767_n.jpg)
- 5-6 рибени глави (мите бяха пъстърва)
- 1 с.л. сол
- 3-4 стръка праз бялата част
- 3-5 скилидки чесън
- 2 моркова
- 1 стрък целина
- 4-5 картофа
- 1 червена чушка
- 1 ч.ч. домати на кубчета
- 1 консерва "перлени" лукчета
- по 1 щипка девисил, черен пипер, сух копър, магданоз
Приготвяне
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnlBCEq-nEgi50XLOs9QO-m7zGME8O4KwzYQkL45pWSFfAOUT66snoVwaqyEdKS7Qe_WDSBhlLxBBups8UJp8yVUAgO1arfUn3z6OkHe6hbreOlR2oXsH6QmbK30Yfnu4UrV90k7UtdLVQ/s320-rw/%D1%87%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B0+%D0%BE%D1%82+%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8.jpg)
- главите се заливат с вода и се варят със солта за около 25-30 минути
- изваждат се и се обезкостяват - излиза малко месо от "бузите" и отгоре
- бульона се прецежда и се слага да ври
- последователно се прибавят всички зеленчуци и подправки в изброения ред
- вари се до омекване на зеленчука
- добавя се отделеното от главите месо
Сервира се гореща с лют пипер
Никога не съм опитвала рибена чорба, а имам голямо желание. Чувала съм, че е много вкусно и съм склонна да вярвам, съдейки по снимките ти, Сонче. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Обичам рибена чорба,но няма кой да ми направи.Дано ми дойде музата някой ден и нея....
ОтговорИзтриванеХубав ден,Сонче!