След класическата пилешка кавърма със стар лук ви предлагам един есенен вариант на кавърма с праз.
Продукти
за 4 порции
500 г пилешко филе без кост (или месо от бутчета)
2 с.л. олио
50 г масло
3 стръка праз
2 моркова
200 мл вино
300 г гъби
2-3 бр. червени чушки
сол
черен пипер
1/2 с.л. червен пипер
1/2 ч.л. суха чубрица
Приготвяне
- месото се нарязва на кубчета или на ивички и се поръсва с черен пипер
- мазнината се загрява в дълбок съд
- месото се пържи за около 4-5 минути и се изважда в чиния
- в същата мазнина се слагат нарязаните на на едро праз и моркови
- разбърква се за 1 минута и се налива виното
- покрива се и се задушава на слаб огън до омекване на праза и морковите(ако е необходимо се добавя 1-2 с.л. вода)
- прибавят се нарязаните гъби и червени чушки, разбърква се
- месото се връща в съда със зеленчуците, разбърква и се подправя с подправките
- готви се още за 10 тина минути на слаб огън като се разбърква
Чудесна е, Соня!
ОтговорИзтриванеИ снимката е много апетитна!
Поздрави!
Да си оближе човек пръстите, такава вкусотия си забъркала, Сонче!
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека вечер. :)
Много, много вкусно и предпочитано у дома ястие, Сонче! Снимките са чудесни! Раздвоявате ме с Пепи - зеле или пилешко да готвя днес :)) Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеКолко обичаме у дома пилешка каварма!!! И от кога не съм правила... Да не види Филип, че ще поиска :) Твоята изглежда и звучи много вкусно!!! Хубав ден, Сонче :)
ОтговорИзтриванеТоку що я правя ......за сега се очертава да е много вкусна
ОтговорИзтриванеПривет, виното бяло ли трябва да бъде или червено?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, добре е бяяло, но може и червено! Поздрави и да ви е сладко!
Изтриване