Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 16 октомври 2013 г.

Пилешка кавърма с праз



След класическата пилешка кавърма със стар лук ви предлагам  един есенен вариант на кавърма с праз.
Продукти
за 4 порции
500 г пилешко филе без кост (или месо от бутчета)
2 с.л. олио
50 г масло
3 стръка праз
2 моркова
200 мл вино
300 г гъби
2-3 бр. червени чушки
сол
черен пипер
1/2 с.л. червен пипер
1/2 ч.л. суха чубрица

 Приготвяне

  • месото се нарязва на кубчета или на ивички и се поръсва с черен пипер
  • мазнината се загрява в дълбок съд
  • месото се пържи за около 4-5 минути и се изважда в чиния
  • в същата мазнина се  слагат нарязаните на на едро праз и моркови
  • разбърква се за 1 минута и се налива виното
  • покрива се и се задушава на слаб огън до омекване на праза и морковите(ако е необходимо се добавя 1-2 с.л. вода)
  • прибавят се нарязаните гъби и червени чушки, разбърква се
  • месото се връща в съда със зеленчуците, разбърква  и се подправя с подправките
  • готви се още за 10 тина минути на   слаб огън като се разбърква



7 коментара:

  1. Чудесна е, Соня!
    И снимката е много апетитна!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Да си оближе човек пръстите, такава вкусотия си забъркала, Сонче!
    Поздрави и лека вечер. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много, много вкусно и предпочитано у дома ястие, Сонче! Снимките са чудесни! Раздвоявате ме с Пепи - зеле или пилешко да готвя днес :)) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Колко обичаме у дома пилешка каварма!!! И от кога не съм правила... Да не види Филип, че ще поиска :) Твоята изглежда и звучи много вкусно!!! Хубав ден, Сонче :)

    ОтговорИзтриване
  5. Току що я правя ......за сега се очертава да е много вкусна

    ОтговорИзтриване
  6. Привет, виното бяло ли трябва да бъде или червено?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, добре е бяяло, но може и червено! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow