Продукти
за тавичка 24 см
6 порции
2-3 бр.круши
2 с.л. масло
1 с.л. захар
200 г бутер тесто, готово незамразено
2 яйца
1 ванилия
1/4 ч.л. канела
1/2 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. брашно
Приготвяне
- крушите се белят, почистват от семената и режат на полумесеци
- в тиган се разтопява маслото, прибавя се захарта и крушите и се готвят за 3-4 минути, колкото да поемат от захарта и маслото и да омекнат
- тестото се разстила върху хартия за печене и с помощта на чиния се изрязва кръг , по-голям от съда в който ще се пече пая
- с помощта на хартията тестото се прехвърля в тавичката, притиска се към дъното и отстрани се оформя борд
- отгоре се подреждат плътно изстиналите круши
- яйцата се разбиват със захарта
- прибавят се брашното, канелата, ванилията и се разбърква
- получената рядка смес се изсипва върху крушите
- пече се на 180 С за около 50 минути, до зачервяване на тестото
- сервира се топъл, полят с карамелен сироп, разтопен мед или кленов сироп
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.