Продукти
така изглежда преди пасиране |
- 1 глава стар лук
- 2 моркова
- Стрък целина
- Корен магданоз
- 2 големи картофа (500 г)
- 2 тиквички
- 1 малка чушка
- 30 г масло
- Сол
- Черен пипер
- Мащерка(или друга подправка)
- ½ пакет сирена Крема (62г)
Приготвяне
Лукът се реже на дребно, морковите на кубчета
Слагат се в малко солена вода и се задушават до омекване заедно с целината и магданоза
През това време се приготвят картофите – обелват се и се режат на кубчета
Добавят се към супата и се долива вода, колкото да ги покрие
Вари се 10 минути
Тиквичките се белят и режат на кубчета
Чушката се реже на дребно
Прибавят се тиквичките и чушката към супата
Слага се 1 -2 с.л. масло и подправките
Вари се до пълното омекване на зеленчуците
Супата се пасира с пасатор или в блендер
Прибавя се 50 г сирене крема и ако е гъста, малко топло прясно мляко
Чудесна идея за лятна, свежа и ароматна супа, Соня -
ОтговорИзтриванехаресва ми и пасирана и не - благодаря ти!
Поздрави и пожелания за хубаво и вълнуващо лято с внучето ти!
Благодаря, Диана! Не е нещо особено, но нали давам идеи и на дъщерите си , какво да готвят!Поздрав и на теб хубаво лято!
ИзтриванеМного я обичам, поднесена с крутони! Хареса ми добавката от крема сирене.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Личи си че правиш всичко с много желание, надявам се да приемеш едно предизвикателство http://samozagladni.blogspot.com/2013/07/blog-post_842.html Любка
ОтговорИзтриванеЧудесна е, Сонче, като всяко ястие, което ни поднасяш! Прекрасно лято!
ОтговорИзтриванеЩом е с крема сирене със сигурност ще е още по-вкусна,Соня!Чудесни снимки!Поздрави на Пирин!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, че следите рецептите, които пускам!Аз трудно мога да следя блоговете, а да коментирам ми е почти невъзможно заради бавната ми интернет връзка!Поздрави Ина, Любка, Бонбонче, Роси! Желая в свежест в горещите летни дни!
ОтговорИзтриване