Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 14 април 2013 г.

Дип от спанак и авокадо

Нещо леко, здравословно и диетично :) Много свеж, леко кисел вкус.

Продукти

  • 150 г спанак
  • 1 малака глава стар лук
  • 2-3 стръка чесън или скилидки
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 авокадо
  • 3 с.л. кисело мляко
  • сок от 1/2 лимон
  • черен пипер
  • сол


 Приготвяне

  • зехтинът се загрява в малка тенджерка и в него се задущават нарязаните на ситно лук и чесън
  • добавя се нарязаният пресен спанак

  • разбърква се няколко пъти и се отдръпва от огъня, оставя се да изстине
  • авокадото се почиства и се реже на кубчета
  • всичко се смесва със спанака и се пасира в тенджерата
  • овкусява според личния вкус
  • консумира се веднага или се съхранява за кратко в затворен съд в хладилника
  • може да се сервира като предястие с крекери или нещо друго(фокачата!) или като добавка към основното ястие

Търпи всякакви добавки - крем сирене, сметана, майонеза, но тогава не е диетично 








2 коментара:

  1. Обичам всякакъв дип!
    Този е чудесен, Соня!
    Благодаря за предложението!

    ОтговорИзтриване
  2. Много свежо и апетитно! Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow