Още едно предложение с телешко месо, любимо на моя съпруг. Ястието е семпло, но много вкусно. Може да се използва всякакво месо и да се приготви по този начин.
Продукти
за 4 порции
- 600 г телешко месо без кост
- 2 глави стар лук
- 2 с.л.зехтин
- 1/2 с.л. сол
- стрък целина
- черен пипер
- консерва домати от 800 г
- 50 мл вино
- 1 с.л. захар
- щипка канела
- лют пипер по желание
- 2-3 скилидки или пера пресен чесън
Приготвяне
- месото се нарязва на хапки или на по-едри порционни парчета.
- лукът се нарязва на кубчета
- месото, лукът и целината(нарязана) се поставят в тенджера и се заливат с около 1,5 л вода
- добавя се солта и се вари на слаб огън до пълното сваряване на месото - проверява се с вилица дали може да се разкъса.Продължителността на готвенето е различна според това какво е месото , от коя част на телето е или не е от теле :), а от майка му
- водата трябва да остане много малко, около 200-300 мл.Ако изври се добавя по малко.
- в тенджерата се сипват доматите, виното, захарта, канелата, черен пипер и се вари за около 15 минути, докато започне да се сгъстява.Опитва се на вкус и ако е необходимо се добавя сол, захар или малко оцет.
- сервира се поръсено с чесън
Соня, и на мен ми е едно от любимите ястия с телешко :)
ОтговорИзтриванеНов момент е целината и мисля, че става по-ароматно!
Хубав ден!
Сонче, и в къщи много се харесва това ястие ама при теб е много апетитно наистина!
ОтговорИзтриванеПрекрасна да е вечерта ти!
Както се казва - "класика"! За мен новото е добавката на канела.
ОтговорИзтриванеПрекрасна неделна вечер!