Най-посещаваната рецепта в блога за едногодишното му съществуване е за Пилешки пържоли. От публикуването й, до сега е видяна близо 13500 пъти....Има и други ястия с пилешко филе, но явно най-популярна е пилешката пържола .
Затова публикувам още една пилешка пържола - на грил тиган.Това приспособление е много подходящо за зимата, когато скарата на открито е неудобна.Особено за по-малко хора грил тиганът е незаменим.
за 2 порции
- 1 брой филе "пеперуда"
или две филета по 150-200 г
- лимонов сок
- черен пипер
- босилек, сух стрит на ситно
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. соев сос
- 30 г кашкавал(по желание)
Приготвяне
- филетата се разрязвата хоризонтално на две без да се реже до края, разгъват се до получаване на по-голяма и по-тънка пържола.Ако не можете да направите разреза, може да се постави под фолио и да се начука с чук до изтъняване.
- месото се поръсва обилно с лимонов сок, черен пиер, сое всос и босилек
- оставя се да престои поне 20 минути , до 1 нощ
- тиганът се поставя на котлона и се загрява много добре , важно е да е много горещ
- месото се намазва леко със зехтин и се поставя на тигана
- пече се около 4 минути, пробва се внимателно отстрани дали се отлепва и ако може, се обръща,.Ако не може да с еотлепи се изчаква още 30 секунди и пак се проверява.
- пече се и от другата страна за около 4 минути
- изважда се в затоплена чиния и ако няма да се сервира веднага се покрива с капак да се задуши и да е топло.
- преди сервиране може да се поръси с настърган кашкавал и да се запече за кратко във фурната или на микровълновата печка
- задушените зеленчуци са добро допълнение за една здравословна нискокалорична вечеря
Чудесно предложение, Соня :)
ОтговорИзтриванеОтивам да прочета и другата ти "пилешка" идея!
Пубава вечер!
Соня, много апетитно изглежда! Ще я пробвам тази рецепта в най-скоро време! Поздрави!
ОтговорИзтриванеСонче много вкусно предложение. Аз също често използвам грил-тигана и ми харесва всичко приготвено в него. Ще пробвам и твоето предложение. Поздрави и хубава неделя!
ОтговорИзтриванеМного апетитно поднесено, Сонче! Красиви и подканващи снимки! Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеСоня, пържолките изглеждат невероятно примамливи, особено с разтопеното кашкавалче! Хубава неделя!
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта Сонче и невероятно поднесена!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Много вкусно и красиво поднесено! Поздравления, Сонче! :))
ОтговорИзтриванеУсмихната вечер!
И ние това си хапнахме ,Сонче-вкусотия...
ОтговорИзтриванеБързо и апетитно предложение!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Много благодаря за рецептата, получава се уникално :)
ОтговорИзтриванеИ аз ви благодаря за доверието и за споделеното! Много се радвам, че ястието ви е допаднало! Поздрави!
ИзтриванеЧудесно ястие за пореден път го приготвям. Благодаря за хубавата рецепта.
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря! Такива коментари ме радват безкрайно! Поздрави и да ви е сладко!
ИзтриванеЧудесно предложение. Много благодаря за вкусната рецепта.
ОтговорИзтриванеИ аз ви благодаря!
ИзтриванеЧудесно предложение. Много благодаря за вкусната рецепта.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Мани! Радвам се, че ястието ви е допаднало! Поздрави да ви е сладко!
Изтриване