Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 21 януари 2013 г.

Пъстра пилешка супа със спанак




Продукти
за 6 порции

  • 1 голямо пилешко бутче или 2 малки
  • 1 голяма глава кромид лук
  • 1-2 моркова
  • 1 малка чушка
  • 1 стрък целина(селари)
  • 300 г пресен спанак
  • (може и замразен)
  • 1 с.л. сол
  • черен пипер
  • 1/2 ч.л. сух джоджен
  • 1 ч.ч. дребни макаронени изделия 
Приготвяне

  • месото се измива и се залива с около 2 л вода и се добавя солта
  • слага се на котлона и се добавят всички зеленчуци, нарзани на дребно, без спанака
  • вари се на среден огъх с капак за 30 ми нути
  • спанакът се почиства и нарязва на дребно
  • прибавя се към супата, добавя се черният пипер, сухият джоджен и се вари още около 30 минути
  • месото се изважда и се обезкостява, нарязва се на дребно и се връща в супата
  • огънят се усилва, добавт се 4-5 чаши вода, изчаква се да заври и се слагат макаронените изделия
  • вари се 15 минути без капак и се отдръпва
  • може да се добави 1 с.л. масло





3 коментара:

  1. Много интересна,пъстра и апетитна супичка Сонче!
    Прекрасна вечер!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна е,Соня,точно за сезона,пъстра и сгряваща!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Вкусно... Лека и апетитна супичка. Точно такава ми се хапва, Сонче, но домашните ме ощетяват с тяхното нехаресване на спанак. Все пак ще издебна момент, в който да си я направя за лично ползване :) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow