Продукти
за 6 порции
- 1 голямо пилешко бутче или 2 малки
- 1 голяма глава кромид лук
- 1-2 моркова
- 1 малка чушка
- 1 стрък целина(селари)
- 300 г пресен спанак
- (може и замразен)
- 1 с.л. сол
- черен пипер
- 1/2 ч.л. сух джоджен
- 1 ч.ч. дребни макаронени изделия
- месото се измива и се залива с около 2 л вода и се добавя солта
- слага се на котлона и се добавят всички зеленчуци, нарзани на дребно, без спанака
- вари се на среден огъх с капак за 30 ми нути
- спанакът се почиства и нарязва на дребно
- прибавя се към супата, добавя се черният пипер, сухият джоджен и се вари още около 30 минути
- месото се изважда и се обезкостява, нарязва се на дребно и се връща в супата
- огънят се усилва, добавт се 4-5 чаши вода, изчаква се да заври и се слагат макаронените изделия
- вари се 15 минути без капак и се отдръпва
- може да се добави 1 с.л. масло
Много интересна,пъстра и апетитна супичка Сонче!
ОтговорИзтриванеПрекрасна вечер!
Прегръдки!
Чудесна е,Соня,точно за сезона,пъстра и сгряваща!Поздрави!
ОтговорИзтриванеВкусно... Лека и апетитна супичка. Точно такава ми се хапва, Сонче, но домашните ме ощетяват с тяхното нехаресване на спанак. Все пак ще издебна момент, в който да си я направя за лично ползване :) Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриване