Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 16 януари 2013 г.

Воловани (кошнички) от бутер тесто с 2 вида пълнеж


със сирена и червени боровинки


с шунка, праз, гъби и сметана

Продукти
за 10-12 броя
  •  400 г  готово бутер тесто
  • сусам
  • жълтък
  • нататък всички количества са съвсем условни

  • 1-2 стръка праз
  • 200 г гъби
  • 100 г шунка
  • 1-2 с.л. масло
  • 100 мл сметана
  • 1 яйце
  • черен пипер
  • индийско орехче

за тези със сирене
  • камамбер
  • скаморца
  • гауда
  • (синьо, бри или каквото там имате и обичате)


   Приготвяне



  • тестото се разточва по-тънко и се изрязват кръгове (1)
  • от половината кръгове се изрязват по-малки (2)
  • получените пръстенчета се залепват с жълтък върху останалите кръгове(3)
  • средата се надупчва с вилица
  • пръстена се намазва с жълтък и се посипва със сусам 
  • пече се на 220 С  с вентилатор (в ненамазана тава застлана с хартия за печене) за 8 мин и се изважда

плънка

  • шунката, нарязана на кубчета се запържва в мазнината заедно с нарзания на дребно праз
  • прибавят се нарязаните на дребно гъби и се задушава до изпаряване на водата
  • овкусява се с черен пипер
  • яйцето се разбива с вилица и се смесва със сметаната
  • плънката се разпределя във волованите и се залива със сметанови сос
  • запича се за 10 тина минути
  • ( на снимката има парче пушено сирене отгоре)

втори вид

  • сирената за плънката се смсват настъргани, нарязани на дребно в купа и към тях се прибавт червените боровинки
  • волованите се пълнят с тази смес
  • може да се залеят с по 1 ч.л. мед
  • запичат се за 5 минути
  • Волованите се сервират топли

Всичко може да се приготви предварително и преди сервиране да се затопли за 1 минута на МВ



7 коментара:

  1. Сонче, много са симпатични, а варианта с боровинки и сирена ме спечели от раз. Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. И двата вида ми харесват! Лесни и вкусни!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни воловани,Сонче!
    Изключително апетитни и със сигурност много вкусни!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Соня, чудесни воловани, вземам си от тия със сиренето и боровинките! СТрахотни, вкусни снимки!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно изглеждат. Но имам един въпрос. Със сладкия пълнеж колко време могат да стоят.преди да се поднесът.

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотно изглеждат. Но имам един въпрос. Със сладкия пълнеж колко време могат да стоят.преди да се поднесът.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, желателно е да се приготвят 10 тина минути преди поднасяне. След изстиване сиренето променя консистенцията си. Поздрави ида ви е сладко.

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow