Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 27 декември 2011 г.

Греяна ракия - на сладка приказка пред камината

Това е една традиционна напика, която всеки приготвя по свой начин.
Подходяща е в малки количества за начало на зимната вечеря.Тъй като е сладко и много ароматно питие се предпочита и тези , които обикновено не пият ракия!


Приготвя се напосредствено преди консумация, имайте пред вид , че отнема около 20 минути.




Продукти
за около 6

250 мл ракия
3 с. л. захар
2-3 карамфилчета( не цветя:))
щипка канела



Приготвяне
 Захарта се карамелизира заедно 1 ч.л. вода до златисто като се внимава да не прегори.(водата е заради това).След като карамелът е готов ракията се изсипва на струйка, прибавят се подправките и се изчаква до завиране.Карамелът трябва да се разтипи напълно.
Сервира се в малки керачмични или порцеланови чашки (50 мл).



3 коментара:

  1. Честита Коледа, Соня! Нека домът ти е винаги пълен с много топлина, любов и хубаво настроение!
    А тази прекрасна камина е така подходяща за пийване край нея на топли градусови напитки през зимата...:-)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за пожеланията, Дени!Да се връщат към теб с по-голяма сила!
    А за камината и топлите напитки-да, голямо удоволствие е!Точно за това много се зарадвах на твоите предложения за греяно вино! Приятни празници!

    ОтговорИзтриване
  3. Статията ви е много интересна.радвам, се че ни пишете и се надявам и за на пред да го правите все по често. В крайна сметка зимата е сезон, който не обикаляме толкова много както по парковете така и на обикновените всекидневни разходки,които имаме през лятото.Добре е в дома да ни бъде топло и с една греена ракийка пред камината да поседнеш сприятели, то какво повече трябва на човека.Снимките,които сте качили са много красиви, скоро идват и тези приказни празници.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow