Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (30) за празник (104) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (87) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (15) чия (2) шоколад (30) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 14 март 2015 г.

Пъстърва на фурна с лук и картофи



Имам вече рецепта за пъстърва на фурна, но сега предлагам  подобрен вариант - рибата не се задушава и е много сочна и ароматна.А лукът се карамелизира и става изключително вкусна добавка!


За тези картофи вече съм писала, но са ни толкова любими, че заслужават отново внимание!


Продукти
за 2 порции
1-2 пъстърви, според големината
1/2 лимон
2 с.л. масло
сол, черен пипер на вкус
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1/2 ч.л. нарязан на дребно розмарин
щипка червен пипер
 Време за приготвяне: 40 мин.
- за подготовка -5 мин.
 - за готвене - 30-40 мин.
Приготвяне
Рибата се почиства и се поръсва със лимонов сок, сол и черен пипер отвътре и отвън.
Поставя се в намазаната с масло тавичка.
Лукът се реже на кръгчета с дебелина 1/2 см. и се подрежда около рибата.Добавя се и чесънът.
Всичко се намазва с остатъка от маслото(с четка).
Отгоре се поръсва с розмарина.
Пече се в долната част на фурната за около 30 минути.

Картофите се измиват много добре и се подсушават.(не се белят).
Разрязват се наполовина .
Тавата се маже с масло. Картофите се подреждат в тавата се с отрязаната част надолу.
С четка се намазват с масло. Поръсват се с чесън, черен пипер, малко червен пипер и розмарин.Пекат се на 220 с за около 30-40 мин. Проверява се с вилица.

4 коментара:

  1. Винаги съм харесвала пъртървата с картофи или прясно зеле. Според мен това е гарнитурата за тази чиста и вкусна балканска риба. Колкото по- изчистена откъм съставки е гарнитурата, толкова повече се подчертава вкуса на рибата.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти , Габи, и за мен рибата е класика с картофи!

      Изтриване
  2. на колко градуса трябва да е фурната за рибата

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...