Тази супа може да приготвите и без месо.Добър вариант за пролетните пости.
Продукти
за 6 порции
1 голямо пилешко бутче(около 400 г) или бяло месо
1 глава лук
1 с.л. нарязани листа и корен целина
1-2 моркова
1/2 с.л. сол
черен пипер
300 г коприва
6 с.л. ориз
Време за приготвяне: - 1 час
за подготовка -10
- за готвене - 50 мин
Приготвяне
Месото се слага да ври в подсолената вода.Прибавят се нарязаните на дребно лук, морков, целината.
- Копривата се измива и след това се бланшира в солена вряща вода за около минута. Изплаква се и се нарязва.
- След като месото е готово, бутчето се изважда и се обезкостява.
- В бульона се прибавя нарязаната коприва, а след 2-3 минути и оризът.
- Обезкостеното и нарязано на дребно месо се връща в тенджерата.
- Вари се още 10 минути до готовност на ориза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.