Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 20 март 2015 г.

Класически крем карамел в чашки



Продукти 
за 8-10 чашки


  • 6 яйца
  • 250 г захар(1 ч.ч.)
  • 1 л прясно мляко
  • 2 п. ванилия 
карамел
  • 8 с.л. захар
  • 2 с.л. вода



 Приготвяне

  • Карамелът може да бъде приготвен във всяка чашка или в общ съд.Аз предпочитам и препоръчвам вторият вариант.
  • Захарта и водата се поставят в малък съд на слаб котлон и се изчаква докато сместа започне да покафенява.
  • Купичките се подреждат в тава и карамелът се разпределя в тях докато още е горещ.
  • Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се млякото и ванилията.
  • Готовата смес се изсипва в купичките с карамел.
  • В тавата се налива вода.
  • Пече се на 160 С за около час.
  • Кремът е готов когато при разклащане на чашката не мърда.
  • Сервира се след като изстине.



3 коментара:

  1. Сонче, перфектен крем карамел! И както обичам да казвам: направен като за учебник!
    И аз днес приех предизвикателството за направата на крем, но все още не съм стихнала до публикация :))
    Поздрави и хубав утрешен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Подкрепям Хриси, че е станал перфектен. Няма да споменавам карамелите на участниците в мастършеф, че не са за коментиране.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Перфектен! Ten points!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow