Продукти
за 8-10 чашки
- 6 яйца
- 250 г захар(1 ч.ч.)
- 1 л прясно мляко
- 2 п. ванилия
- 8 с.л. захар
- 2 с.л. вода
Приготвяне
- Карамелът може да бъде приготвен във всяка чашка или в общ съд.Аз предпочитам и препоръчвам вторият вариант.
- Захарта и водата се поставят в малък съд на слаб котлон и се изчаква докато сместа започне да покафенява.
- Купичките се подреждат в тава и карамелът се разпределя в тях докато още е горещ.
- Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се млякото и ванилията.
- Готовата смес се изсипва в купичките с карамел.
- В тавата се налива вода.
- Пече се на 160 С за около час.
- Кремът е готов когато при разклащане на чашката не мърда.
- Сервира се след като изстине.
Сонче, перфектен крем карамел! И както обичам да казвам: направен като за учебник!
ОтговорИзтриванеИ аз днес приех предизвикателството за направата на крем, но все още не съм стихнала до публикация :))
Поздрави и хубав утрешен ден!
Подкрепям Хриси, че е станал перфектен. Няма да споменавам карамелите на участниците в мастършеф, че не са за коментиране.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Перфектен! Ten points!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!