Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (30) за празник (104) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (87) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (15) чия (2) шоколад (30) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 17 януари 2014 г.

Банички - мъфини от готови кори, с гъби и сирена



Този вид банички съм виждала на няколко места в блоговете. Отнасях се доста скептично към тази "бърканица". Но Пепи и Роси, на които имам безрезервно доверие, ги похвалиха и аз реших да пробвам. Моята добавка към рецептата е в плънката - прибавих задушени с лук гъби и 2-3 вида сирене.Получи се много интересно съчетание, което беше одобрено от дегустаторите.


Много лесно се приготвят и са подходящи за закуска, предястие или просто за похапване!
А ако имате изостанали кори след някоя баница, това е вашата рецепта!

Продукти
за 12 броя
2 с.л. масло
1/2 глава кромид лук
200 г гъби
4 яйца
2 с.л. брашно
150 г краве сирене
100 г козе сирене
50 г сирене"бри"
80 мл олио
200 г кисело мляко
1п. бакпулвер
черен пипер
350 г кори за баница
1 с.л. масло за формичките
 Приготвяне

  • маслото се загрява и в него се задушават нарязаните на много дребно лук и гъби
  • 12 метални формички за крем карамел се намазват с разтопено масло и се поръсват с галета
  • яйцата се разбиват с вилица и към тях последователно се прибавят олиото, киселото мляко, брашното и бакпулвера, разбърква се
  • сирената се настъргват или надробяват и се прибавят в сместа
  • следват запържените гъби,  добавят се и се разбърква
  • корите за баница се режат без да се развиват, както са си на руло, на ленти през 1,5 см и се разделят с ръце, разпръскват се за да не са залепнали.Получават се много лентички, които се прибавят в тестото и се разбърква внимателно.
  • сместа се насипва в намаслените формички като се запълват до половината или 2/3
  • мъфините се пекат в предварително загряна на 200 С фурна за около 30 минути, до зачервяване.

Отгоре може да се поръсят с кашкавал, аз съм сложила малко пармезан.


11 коментара:

  1. Чуднички са, Соня! А тези кокичета как ме заинтригуваха... Май пролетта е избързала. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мда, Гери, още през декември се показаха ! Тази година ма й нещо с времето не е наред! Поздрави!

      Изтриване
  2. Ммм трябва да опитам! Гъби и бри е много интересна комбинация!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре дошла, Дима! Комбинацията от сирена и други добавки е условна, може да се заменят, опитайте с такива, каквито обичате! Поздрав и да ви е сладко!

      Изтриване
  3. Супер са,Соня!Комбинацията гъби и сирена е велика и със сигурност са се получили чудни банички!С пожелание за релаксиращ уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Тази "бърканица" ми стана любима! Много и интересни варианти се получават с това разнообразие на продукти, които могат да се влагат в тези мъфино-банички.
    Сонче, комбинацията ти е много заинтригуваща!
    Весела неделя!

    ОтговорИзтриване
  5. Искам малко букетче кокиченца :) и после мъфино-баничка Сонче :)
    Много ми липсва това цветенце ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тази година кокичетата се показаха още в декември, Дани! Не знаем дали да им се радваме! Аз си обичам зимата и снегът ми липсва, но има още време, разчитам на февруари :)! Поздрави!

      Изтриване
  6. Леле, облизахме си пръстите. Много вкусна рецепта и изненадата за всички беше голяма :) Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за споделеното Бейби, радвам се , че рецептата ви е харесала! Добре дошла в Моето сладко хоби ! Поздрав!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...