Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

петък, 15 ноември 2013 г.

Червена леща с ориенталски аромати



Червената леща е нов за мен продукт.Открих я наскоро, но много ни хареса и вече правя редовно.
Вари се много бързо , за 10 минути и няма обвивка, което значи и че не дразни стомаха.
Рецептата за червена леща с ориенталски  подправки е по идея от тук. Много ни допадна този вариант, особено на Главния дегустатор.

Продукти
за 4-5 порции
1,5 ч.ч. червена леща
2 с.л. зехтин
1 глава стар лук
2 стръка праз, бялата част
3-4 скилидки чесън
1 морков
1 картоф
2 бр. печени червени чушки
1/2 с.л.сол
черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. кимион, млян
1/2 ч.л. кориандър, млян

 Приготвяне


  • Кромида, праза, моркова и чесъна се режат на дребно и се задушават в мазнината и малко вода до пълно омекване
  • прибавя се картофа, нарязан на кубчета и подправките
  • долива се още малко топла вода
  • когато картофът е почти готов, се слага измитата леща и нарязаните печени чушки
  • отново се долива вода, ако е необходимо (гъстотата е по избор)
  • вари се още 8-10 минути

може да се сервира веднага или да се пасира до крем  супа


9 коментара:

  1. И на мен ми допада много, чудесно звучи, Сонче! Направо ще си придърпам снимчица... :)
    А какъв аромат само се носи...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти гери, лесно и бързо е, опитай!

      Изтриване
  2. Соня, много ароматно предложение.
    Всички мои любими подправки са тук :)
    Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Дани и на мен са любими и се получи много добре! Поздрави!

      Изтриване
  3. Сонче, ориенталският привкус на тази супа ми е много любим!!!! Чудесна седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Марта! И на теб прекрасна есенна седмица!

      Изтриване
  4. Здравейте! Рецептата не се вижда добре, иконките за препоръчване във Фейсбук и др. пречат :)

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте! Рецептата не се вижда добре, иконките за препоръчване във Фейсбук и др. пречат :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви, Катерина! Може ли да споделите на какво гледате блога? На компютър или на мобилно устройство? И какъв браузър ползвате? Благодаря ви предварително, това е важно за да подобря изгледа. Поздарви!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...