Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 7 април 2013 г.

Крокети от рулца от раци на фурна


Рецептата е на Диана от Опитайте.
Рулцата сурими са един продукт, който май всички избягваме, но на мен ми се намираха във фризера, купени явно в пристъп на паника, че не знам какво ще готвя :).Предложението за крокети ми допадна, само че вместо да ги пържа, аз ги направих във фурната.Малките промени в рецептата са в скоби.Благодаря ти, Диана!
Продукти 
за около  20 броя


  • 30 гр.  масло

  • 2 стръка пресен лук(стар)
  • ¼ ч.чаша брашно*
  • ¾ ч. чаша прясно мляко
  • 250 гр. рулца раци Сурими /Surimi/*
  • 1/3 ч.чаша пармезан, настърган (обикновен кашкавал)
  • 1 с. л. пресен магданоз
  • ½  ч. л. лимонова кора, ситно настъргана
  • (1 с.л. лимонов сок)
  • 1 щ. лют червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус
за паниране - 3-4 с.л. брашно, 1-2 яйца, 3-4 с.л. галета, 2 с.л. сусам, 1 с.л. зехтин за поливане
*1 ч.чаша =240 мл.

  Приготвяне

  • маслото се разтопява на котлона в по-дълбок съд
  • добавя се нарязаният лук  и задушава до омекване
  • изсипва се брашното и запържва при непрекъснато бъркане около 1 минута
  • постепенно се налива млякото и отново с непрекъснато бъркане се изчаква сместа да заври.
  • намалява се температурата на ниско и с често разбъркване сместа се сгъстява /около 3 минути/. 
  • добавят се нарязаните рулца раци, кашкавал, магданоз, лимонова кора и се овкусява с щипка лют червен пипер, сол и черен пипер на вкус.
  • сваля се от огъня и се разбърква до обединяване и хомогенизиране на сместа.
  • изчаква се да се охлади напълно.  


  • от сместа се оформят малки топчета, които се поставят за още малко в хладилник да се стегнат допълнително. 
  • всяко топче се овалва в брашно, потапя се в разбито яйце и след това в галета смесена със сусам
  • подреждат се в намазана с масло(зехтин) тавичка  и се поливат на тънка струйка с 1 с.л. зехтин
  • пече се на 200 С до златисто


Моите топчета се разпукаха леко, но май ги бях направила по-големи. Направих 14 бр, а трябваше да са 20 тина.



8 коментара:

  1. Изглеждат много вкуснички ,Сонче-за мезенце са чудесни...

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми допадна идеята ти, Соня,
    следващия път ще ги изпека - харесват ми златисти и много апетитни.
    Вече обсъдихме възможността да дам линк от моята страница към този вариант за изпълнение.
    Благодаря ти,
    сърдечни поздрави и хубава нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Сонче, всички ги избягваме, ама понякога се озовават в хладилника;) Изглеждат прекрасно под формата на крокети!

    ОтговорИзтриване
  4. Още веднъж благодаря Диана!Прекрасно е така, да обменяме, допълваме, добре че съществува Интеренет!Поздрав и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Много ги обичам тези рулца, идеята е страхотна!

    ОтговорИзтриване
  6. Сонче, супер са! Много хубави, златиста коричка, хрупкава, вкусна, ох леле!!! Аз не ги избягвам суримитата, просто понякога ни омръзват, но май ще ги правя на тези симпатични и апетитни топчета! Прекрасна нова седмица, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесни крокети с много хубава златна коричка,Соня!Аз ползвам рулцата,малко синтетика си падат,но пък в разни салати се вписват добре.
    Усмихната нова седмица ти пожелавам! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Браво за рецептата от мен! Лесно, вкусно и много ефектно :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow