Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (30) за празник (104) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (87) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (15) чия (2) шоколад (30) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 30 март 2013 г.

Бързи и лесни канелени кифлички охлювчета



Това е второ издание на тези много вкусни и лесни кифлички.Първата версия е тук.
Направих малки промени в тестото и пълнежа.Вместо извара и масло сложих крема сирене.Добавката на тъмна захар обогатява вкуса.

Продукти
за 12-14 броя
за тестото
  • 125  г крема сирене
  •  40 г захар
  • 60 мл прясно мляко
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 пак. бакпулвер
  • 220 г брашно
  • щипка сол
за плънката
  • 50 г масло
  • 1 с.л.канела
  • 50 г кафява захар
  • 1 с.л. тъмно кафява захар
  • шепа нарязани бадеми

 Калории - общо 2050 Ккал
 за 1 бр.170 Ккал
Приготвяне



  • смесват се млякото и лимоновия сок
  • разбиват се крем сиренето  и захарта - аз го правя в миксера
  • прибавя се млякото и се разбива отново - до тук е около 4-5 мин.
  • добавя се бакпулвера, сол и брашното на части
  • когато тестото е готово(отлепва се от стените на купата на миксера) , меко и лесно за обработка
  • се изважда и се омесва за 1 минута.
  • разточва се на правоъгълник 35/25 см
  • намазва се с разтопеното масло , смесено с канелата
  • поръсва се със захарта и бадемите
  • навива се на руло
  • реже се на 12-14 части, охлювчета
  • тавата за печене се покрива с хартия и се намазва с масло
  • рулцата се нареждат на разстояние ( тавичката е около 25 см)
  • Пече се 25 минути в предварително загрята фурна на 190 С


4 коментара:

  1. Сонче, пак нещо вкусно и лесно си предложила!
    Чудесни са!
    Спорна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Всички неща изглеждат толкова хубаво и апетитно. С козунаците едва ли ще се справя подобаващо, но тези охлювчета ми изглеждат по-лесни като за мен. :) и ще ги направя, дано ми се получат. Поздравления за блога, многа ми хареса.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви Перличка! Наистина са лесни тези кифлички, опитайте! Дано да ви харесат!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...